Winkelen in dorpjes en steden

Dol op winkelen? Op zoek naar een leuk souvenir voor thuis? Dan is het fijn om te weten waar de leukste winkeltjes van Het nationale park van Drenthe zijn. Eén ding is zeker: ze zijn heel verschillend. Je vindt er heerlijke streekproducten en leuke cadeautjes, hebbedingetjes of een compleet nieuwe outfit. Wil je modeltuinen bezichtigen, zoek je kunst en antiek, delicatessen of snuisterijen voor in je huis? Je vindt het allemaal in de buurt.

Wekelijks zijn er markten in Vledder, Havelte en Dwingeloo. Elke 1e zondag van de maand is er bovendien de Struunmarkt in Diever. Een kruising tussen een braderie en een vlooienmarkt, waar van alles te koop is.

Naar de stad

De steden Meppel, Assen, Emmen en Hoogeveen liggen op een steenworp afstand van Het nationale park van Drenthe. Hier kun je uren shoppen, terrasjes pikken en mensen kijken. Het zijn verrassend gezellige steden. Neem nou Meppel, met zijn grachten en prachtige historische binnenstad. Wil je ’s avonds uit? Pik dan in een van de steden een bioscoopje of bezoek een mooie theatervoorstelling.

Laat je al toerend vooral verrassen door het onverwachte. Dat ene winkeltje in een oude boerderij bijvoorbeeld, waar je zomaar langs fietst. Want daar doe je vaak de leukste vondsten!

Voor winkels in het Nationale park van Drenthe, bekijk het Bedrijvenoverzicht van A-Z.