Taribush Wandelfestival

categorie: Sport, Wandeltochten

Iedere eerste zondag van de lente vindt op het Dwingelderveld het Taribush Wandelfestival plaats. De start is vanaf Taribush Kamp de Marke in Lheebroek. 

Dwingelderveld
De routes van het Taribush Wandelfestival voeren dwars door de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. De lange routes gaan ook langs de onlangs ingerichte gedeelten van het natuurgebied. Na afloop is er voor iedereen een kop lenteuiensoep.

Wampex
De Wampex tijdens het Taribush Wandelfestival is een mooie eerste kennismaking voor beginners en een leuke training voor de ervaren wampex lopers.

Kindertocht en knapzakroute
Naast de Wampex worden ook weer de alom bekende onderdelen georganiseerd tijdens het Taribush Wandelfestival. De kindertocht van 2,5 km, waarbij kinderen op speelse wijze, na meer dan twee kilometer speuren, uitkomen bij de schatkist. Een avonturentocht voor de kinderen van 7 tot en met 14 jaar. Dit is een tocht waarbij stoere hindernissen moeten worden overwonnen, en waarbij je de route met behulp van het kompas moet vinden. Voor de volwassen wandelaars hebben we de knapzakroute van zeven of twaalf kilometer of de met pijlen aangegeven routes van twintig en dertig kilometer.

Kijk voor deze en andere sportieve uitdagingen in onze sportagenda.