Drents-Friese Woud WandelvierDaagse

categorie: Sport, Wandeltochten

Elk jaar wordt in het laatste weekend van mei de Drents-Friese Woud Wandelvierdaagse vanuit Diever georganiseerd.

De wandelafstanden zijn 10, 20, 30 en 40 kilometer.

Elke dag loop je vanuit Diever in een andere richting. Ook worden elk jaar nieuwe routes uitgezet. De routes voeren de wandelaars onder meer door twee Nationale Parken, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld, en de natuurgebieden Ooster- en Westerzand en het Holtingerveld.

De deelnemers, vorig jaar ongeveer 1500, worden zoveel mogelijk door het landelijke gebied geleid. De wandelaars komen uit het gehele land en ook vele Vlamingen doen mee. Een aantal van hen loopt al mee vanaf de eerste Drents-Friese Woud Wandelvierdaagse.

Het motto van de organisatie is: rust, ruimte en natuur.
Ook de gemoedelijkheid kenmerkt deze wandelvierdaagse. De wandelaars moeten niets, maar mogen wandelen naar hun keuze. Zo hoef je niet elke dag te wandelen (keuze 1, 2, 3 of 4 dagen) en kan je naar behoefte per dag van afstand veranderen.

De start is bij Groepsaccommodatie Het Kasteel in Diever.
De accommodatie is gelegen aan de rand van het bos en op loopafstand van het dorp. Je kunt in de groepsaccommodatie overnachten. Ook is het mogelijk met caravan, tent of camper op het terrein van de accommodatie te staan. De tarieven zijn € 8,50 p.p.p.n. en € 12,50 inclusief ontbijt.
(www.hetkasteeldiever.nl) tel. 0521 853 451; mob. 06 50946986,
adres: Kasteel 19 7981 AN Diever)

De starttijden van de wandelvierdaagse zijn: 
40 km    tussen  7.00 -   9.00 uur
30 km    tussen  7.30 -   9.30 uur
20 km    tussen  8.30 - 11.00 uur
10 km    tussen  9.30 - 12.00 uur

De wandelvierdaagse wordt georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Diever. Deze organiseert naast de wandelvierdaagse een drietal marathons (de Drents-Friese Woldmarathon in mei, de Midzomeravondmarathon in juli en de Boscross in december; naast de marathon ook de afstanden 30, 20 en 10 km) en de Brinklopen in de maanden juli en augustus in Diever.

Stichting Sportpromotie Diever heeft als doelstelling het bevorderen van sport in Diever en omgeving, waarbij een ontspannen sfeer voorop staat.

Voor de wandelvierdaagse kun je online (www.dieversportief.nl) inschrijven.
Daarnaast kun je op woensdag van 14.00  tot 21.00 uur in Groepsaccommodatie Het Kasteel of elke morgen voor de start worden ingeschreven. Voorinschrijving is voordeliger (zie hiervoor de site).

Kijk voor deze en andere sportieve uitdagingen in onze sportagenda.