Voor even een ander leven in de koloniën

categorie: Arrangementen

VOOR EVEN EEN ANDER LEVEN IN DE VRIJE KOLONIËN

Een Weldadig Oord - De vrije Koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid zijn genomineerd voor de Unesco Wereld Erfgoed lijst vanwege hun unieke historie.


Rond 1818 leefde bijna de helft van de inwoners van de steden in pure armoede. Een man uit betere kringen, Johannes van den Bosch, trok zich het lot van deze Paupers aan en richtte de Maatschappij van Weldadigheid op.

              

De Koloniebelevenis
Tijdens de Koloniebelevenis gaat u ervaren hoe het was om als kolonist te leven. Na een korte uitleg ontvangen alle teams het zakboekje.
Per eigen vervoer maakt u een rondrit door de Vrije Koloniën Frederiksoord, Wilhelminaoord en Willemsoord. Maar u maakt ook kennis met de Desperado Koloniën zoals de Marijenkampen, Nijensleek en Noordwolde - Zuid.

              

Wees zuinig op uw zakboekje
De armen kregen in de Vrije Koloniën een kans om een nieuw leven op te bouwen als boer. Maar het regime in de Koloniën was streng en men had een schuld. Deze schuld werd genoteerd in een zakboekje en moest met hard werken worden afbetaald aan de Maatschappij. U krijgt het zogeheten zakboekje mee. Per team dient u diverse vragen te beantwoorden. Op deze manier leert u het verhaal van Generaal Johannes van den Bosch kennen.
Aan het einde van de tour levert ieder team zijn zakboekje in en wordt, net als in de kolonietijd, de medaille aan het winnende team uitgedeeld.

Onderweg bezoek De Koloniehof
In Museum de Koloniehof, gevestigd in Frederiksoord, wordt het unieke verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid verteld. U kunt het museum bezoeken maar ook kunt u een kijkje nemen bij het koloniehuisje en de beeldentuin.

              

PROGRAMMAVOORBEELD (tijden zijn aan uw wensen aan te passen)

  • 14:00 uur aankomst bij hotel Frederiksoord
    Ontvangst met koffie/thee en cake in de vorm van een koloniehuisje.
  • 14:30 uur na de uitleg en ontvangst zakboekje vertrek per eigen vervoer
  • 17:00 uur einde tour gevolgd door de prijsuitreiking inclusief medaille
  • 17:30 uur aanvang barbecue (diner of buffet is tevens mogelijk)
  • Prijs v.a. € 45,00 p.p. (incl. BTW)

Hotel Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 20
8382 CG Frederiksoord (Drenthe)
Tel: 0521 - 38 15 00
info@hotelfrederiksoord.nl
www.hotelfrederiksoord.nl