De Koloniespelen

categorie: Arrangementen

De Koloniespelen

Tijdens deze activiteiten voert u verschillende spelen en opdrachten uit. U gaat bamboestieken, buks schieten, kogel stoten en hooivork werpen. De Koloniespelen zijn gezellig, hilarisch en goed voor de teamspirit.

Bamboestieken

Sommige kolonisten konden zich niet aan de strenge regels van de kolonie houden en vluchtten naar een naastgelegen dorp, de zogeheten desperado koloniën. Als je in dat dorp binnen 24 uur je plaggenhut bouwde en er kwam rook uit de schoorsteen dan was je een vrij man!

Deze activiteit is hierop gebaseerd. Bij bamboestieken is het de bedoeling om binnen de afgesproken tijd door middel van bamboestokken en elastieken een zo hoog mogelijk bouwwerk te maken dat zelfstandig kan blijven staan!

Buksschieten
In de kolonietijd was het voor de kolonisten niet toegestaan om te stropen. Tijdens deze tour wordt hier een uitzondering voor gemaakt.
Met de buks dient u de haas te kunnen raken en kan deze meegenomen worden als buit.

Kogelstoten
De kolonisten moesten vroeger iedere dag een stuk akker omspitten. Aan het einde van de week kwam de wijkmeester langs om met zijn roedestok op te meten hoeveel grond er was omgespit. Nu is spitten niet echt een leuke activiteit en dus is er een variant bedacht om een afstand op te kunnen meten. U dient de kogel zo ver mogelijk weg te stoten. De afstand wordt opgemeten en genoteerd in uw zakboekje.

Hooivork werpen
Voorzien van een klassieke hooivork dient de roos in de strobaal geraakt te worden. Laat zien dat u uw doel kan raken en gooi de hooivork in de roos! Er komt kracht en een stukje techniek bij kijken om de hooivork juist te werpen. Wie blinkt er uit in deze plattelands-sport?

Hotel Frederiksoord
Majoor van Swietenlaan 20
8382 CG Frederiksoord (Drenthe)
Tel: 0521 - 38 15 00
info@hotelfrederiksoord.nl
www.hotelfrederiksoord.nl