Sporen uit het verleden

Het mooie van Het nationale park van Drenthe is dat de geschiedenis hier gewoon in de natuur te vinden is. Het gebied is namelijk van grote archeologische betekenis. Al vanaf de vroege steentijd, ongeveer 15.000 jaar geleden, hebben hier mensen gewoond en hun sporen achtergelaten. Het zijn tastbare herinneringen aan onze prehistorische voorouders.

Hunebedden, celtic fields en grafheuvels

De hunebedden zijn waarschijnlijk de bekendste overblijfselen uit het verre verleden, maar er is veel meer: van mammoetbotten tot speerpunten en celtic fields, de akkertjes waarop de eerste boeren hun land bewerkten. Her en der in het landschap tref je mysterieuze grafheuvels van duizenden jaren oud. In het OERmuseum in Diever kun je veel vondsten uit de prehistorie bewonderen en je leert er heel wat over het leven in die tijd.

De Tweede Wereldoorlog

Er zijn ook meer recente sporen te vinden: sporen die zijn nagelaten door de Tweede Wereldoorlog. Het onderduikershol bij Diever bijvoorbeeld, en tal van bomkraters die het landschap blijvend hebben getekend.

Bezoek de hunebedden en het OERmuseum en maak een tocht over het Holtingerveld, bijvoorbeeld met de Heide expres. Je kunt ook met een gids op pad op de Havelterberg of rond Diever. Tijdens je ontdekkingstocht ga je het gebied met heel andere ogen bekijken!

 

Loop het Flardenpad en ontdek de bijzondere geschiedenis van het Holtingerveld bij Havelte

Loop het Flardenpad en ontdek de bijzondere geschiedenis van het Holtingerveld bij Havelte

categorie:

Het Flardenpad is een unieke audiovisuele route welke wandelaars aan de hand van een applicatie op hun mobiel kunnen lopen. De zogeheten flarden bestaan…
Lees het complete artikel