Nationaal Park Weerribben-Wieden

Grenzend aan Het nationale park van Drenthe ligt Nationaal Park Weerribben-Wieden.
Gelegen in het noordwestelijke, waterrijke gebied van Overijssel met Giethoorn als pittoresk uithangbord, prachtige waterdorpen en historische Zuiderzeestadjes.

Bij strenge vorst een prachplek voor heroïsche schaatstochten.

’s Zomers biedt de omgeving een schitterend schouwspel van kabbelend water, wuivend riet en veel groen..

Giethoorn, Venetië van het Noorden
Het leven van ooit lijkt zich nog steeds te spiegelen in de Dorpsgracht.
De tijd dat alles over water ging. Vervoer met punters en pramen.
De boer met z’n vee en het hooi, de postbode, de bakker, de parlevinker. De gracht met aan weerszijden rietgedekte boerderijtjes was een levensader. Zo is het nog steeds. Het water, de bruggetjes en de vonders in het fiets- en voetpad geven Giethoorn de karakteristiek van Venetië.
’s Zomers snort een lint van rondvaartboten en fluisterbootjes door de Dorpsgracht langs het Binnenpad. Glazen tinkelen op de terrassen en de deuren van musea en galeries staan wagenwijd open.


Nationaal Park Weerribben-Wieden
Dit is het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. De ecologische waarde van het Nationaal Park is  van internationale allure. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en hoekjes hooiland. Kraamkamer voor bijzondere plant- en diersoorten. Het park oogt als een oase van rust. Maar achter die façade bruist de dynamiek van de natuur. Verlanding is een niet te stoppen proces. Land wordt water, dat uiteindelijk weer zal verlanden. Dat is het eeuwige ritme van Weerribben-Wieden.

Vindt de leukste adressen voor een dagje varen via visitweerribbenwieden.