De natuur aan je voeten

In Het nationale park van Drenthe vind je maar liefst twee van de twintig Nationale Parken die Nederland telt: nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drents-Friese Wold. Daarnaast is er een Natura 2000 gebied, het Holtingerveld. Een Nationaal Park moet aan allerlei eisen voldoen. Het heeft een karakteristiek landschap en er leven zeldzame dieren en planten. Dat geldt ook voor de Natura 2000 gebieden: die vormen samen een Europees netwerk van bijzondere natuurgebieden.

Uitgestrekte natuur

Als het gaat om natuur, dan zit je in Het nationale park van Drenthe dus wel goed! Je vindt er weidse heidevelden en zandverstuivingen, uitgestrekte bossen en beekdalen vol orchideeën. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa, het Drents-Friese Wold is het op een na grootste bosgebied van ons land en het Holtingerveld is een heel afwisselend natuurgebied vol sporen uit onze geschiedenis.

Actief buiten

Van zoveel natuur loop je als outdoorliefhebber natuurlijk warm! De natuur in Het nationale park van Drenthe is dan ook doorspekt met wandelpaden, fietsroutes, ruiterroutes en MTB paadjes. Op de zandverstuivingen mag je lekker van het pad af, je stuit op bankjes en metershoge uitkijktorens en er zijn tal van beleefpaden en familieroutes. Dus pak je outdoorkleding en ga op pad!