Diever

Diever is een bruisend Drents brinkdorp dat veel heeft te bieden. Er zijn gezellige cafés, eethuisjes en terrassen. Diever is gelegen aan de rand van het Drents-Friese Wold. Met zijn 6000 hectares is dit Nationale Park na de Veluwe het grootste bos- en heidegebied van Nederland. Hier kun je lekker ontspannen, eindeloos fietsen, wandelen, paardrijden, of een huifkar huren. Er zijn gezellige familieroutes, maar ook rustige paadjes waar je geen mens tegenkomt.

Diever dankt zijn bekendheid ook aan de Shakespeare toneelstukken, opgevoerd in het sfeervolle openluchttheater.
Verder herbergt het dorp leuke winkeltjes met kleding, antiek en curiosa, waar je heerlijk kunt rondsnuffelen. Het archeologische OERmuseum is ook erg de moeite waard! Je maakt er kennis met de mammoeten en rendierjagers die ooit dit gebied bevolkten.

Wil je de natuur verkennen, dan is Diever een goed startpunt. Je vindt hier namelijk het informatiecentrum van de Tourist Info en het informatiecentrum van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Rondom Diever doorkruis je andere karakteristieke plaatsjes, zoals Wateren, Zorgvlied, Wapse en Wittelte. Op je verkenningstocht per fiets of auto kom je er vanzelf doorheen.