Ontdek natuur, duisternis en erfgoed

Het nationale park van Drenthe laat je de natuur en de duisternis ervaren. Je leert er de sterren en het culturele erfgoed kennen. En de sfeer! Proef de lokale specialiteiten en ontdek de verborgen verhalen in de dorpen en het eeuwenoude landschap. Een verblijf in Het nationale park van Drenthe, dat is voor iedereen genieten. Of je nu van een actieve vakantie houdt of lekker wilt ontspannen, er is hier genoeg te doen. Uren struinen of met je mountainbike crossen. Een huifkartocht maken of een museum bezoeken. De stilte van de nacht beleven, onder een dak van miljoenen sterren. 

Met een keur aan overnachtingsmogelijkheden is er altijd een mooie plek die bij jou past. Ook voor kinderen is er een groot aanbod aan leuke activiteiten. De bevolking heet je van harte welkom om een tijdje te ervaren hoe het is om te leven in Het nationale park van Drenthe.

Monumentaal erfgoed in Drenthe

De provincie Drenthe heeft meer dan 7 monumentale erfgoederen. Hiervan zijn er 3 opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De monumentale erfgoederen in Drenthe zijn niet allemaal honderden jaren oud. Er zitten ook hedendaagse monumenten tussen, zoals de radiotelescopen.