Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Klik hier
Nieuwsbrief Mei 2013
tr
tr tr
Nieuws uit Het nationale park van Drenthe
tr tr
tr
tl
l l
l
Erfgoedavontuur in het Park l

Parknieuws mei


Binnenkort kun je ontdekken hoe de nieuwe website hetnationaleparkvandrenthe.nl eruit ziet. Je beleeft dan wat de pijlers van Het nationale park van Drenthe jou te bieden hebben, want; er zijn nog vele pareltjes die je wilt ontdekken óf die voor jouw gasten wellicht interessant zijn. De nieuwe website biedt ontzettend veel voor jouw bedrijf in de toekomst, je zult het snel zien. Naast de nieuwe website zijn er nog een aantal middelen die je snel tegen zult komen. Denk eens aan De Gids die in juni op de deurmat valt of de stoepborden die op verschillende plekken opduiken met een overzicht van wat er zoal te beleven is in het park. Kortom genoeg ontwikkelingen de komende maanden. In de eerste Parknieuws meer aandacht voor belangrijke zaken en evenementen. 

l
l
tl t tr
tl
l
tl
l l
l

Koloniedag 2013: De bewoningsgeschiedenis in kaart


Een prachtig evenement voor iedereen met belangstelling voor de Koloniën van Weldadigheid. Een veelzijdig programma staat je te wachten met als hoofdthema: De bewoningsgeschiedenis in kaart. Vanaf nu is het niet alleen mogelijk om uit te vinden of uw wortels in de koloniën liggen, maar ook waar uw eventuele voorouders gewoond hebben. Een geweldige stap voorwaarts in het ontsluiten van de archieven van de Maatschappij van Weldadigheid..

Kijk op www.koloniedag.nl voor meer informatie
Plaats: Frederiksoord
Datum: 26 mei 2013
Tijd: inloop 10.00 uur, aanvang programma 10.30 uur, einde programma 16.30 uur
Locaties: Inforium (hoofdlocatie), Museum de Koloniehof, Koetshuis e.a.
Entree volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 5,00
Entree kinderen tot 12 jaar: gratis
Parkeren: gratis

test

test met een link en een streep en underline en dik gedrukt.
test met een link en een streep en underline en dik gedrukt.
test met een link en een streep en underline en dik gedrukt.

test met een link en een streep en underline en dik gedrukt.

test met een link en een streep en underline en dik gedrukt.

blup

l
l l
tl
l
tl
l l
l

Dwingeloo kleurt oranje op 28 mei


Volgende week dinsdag kleurt Het nationale park van Drenthe één dag helemaal oranje. Het koninklijk paar brengt dan een bezoek aan Dwingeloo. Gedurende deze dag is het feest van 10.00 - 22.00 uur en iedereen is uiteraard van harte welkom. Eigenlijk is het een mini-Koningsdag! Wat er zoal te beleven is in Dwingeloo:
- Kuiern deur de tied (mini-oogstdag)
- Sport, spel en avontuur
- Kunst & cultuur
- Een Drentse beestenboel
- Koningsfeest en koningsmaal
meer informatie & #DwingeloOranje

l
l l
tl
l
tl
l l
l

Gedag door Sylvie Uenk


Wat een eer, ik sta in de eerste Parknieuws! Inmiddels heb ik mijn laatste werkdag bij gemeente Westerveld er op zitten. Via deze weg wil ik ‘dag’ zeggen. En jullie hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking. Soms met lastige discussies bijvoorbeeld om het ‘merk’ voor de toeristische regio te bepalen (begin vorig jaar) en het toeristisch investeringsfonds. En vaak met heel veel enthousiasme en energie: gebiedssafari’s, kolonietour, het beeldmerk, website, opzet beeldbank, nominatie Eden-award etc etc. Veel succes gewenst met eigen onderneming en samenwerking in Het nationale park van Drenthe. Ik hoop nog veel van jullie te horen en zien in de media! Hartelijke groeten, Sylvie Uenk (jullie ambassadeur in de Achterhoek)

l
l l
tl
l
tl
l l
l

Toeristisch investeringsfonds onder de loep op 11 juni


Op 11 juni as vanaf 20.00 uur staat tijdens de raadscommissie Bestuur en Middelen een belangrijk onderwerp op het programma: het toeristisch investeringsfonds. De raadscommissie vergadert over de voortzetting van het fonds, en daarmee de campagne, en de gemeentelijke bijdrage in de komende jaren. Tijdens deze bijeenkomst wordt een presentatie verzorgd ten behoeve van dit onderwerp. Via deze weg roepen we jou als ondernemer binnen de toeristisch/recreatieve branche op om aanwezig te zijn. Jullie aanwezigheid tijdens de raadscommissie op 11 juni is belangrijk om te laten zien dat er bij het bedrijfsleven draagvlak is om echt een sterke vuist te maken en Het nationale park van Drenthe op de kaart te zetten.

l
l l
tl
l
tl
l l
l

Training Hanzeconnect op 25 juni


Op dinsdag 25 juni ('s avonds) organiseert het Toeristisch Platform een workshop voor het gehele toeristisch bedrijfsleven in Westerveld. Verblijfs- en dagrecreatie en horeca, iedereen is welkom!
De workshop wordt verzorgd door HanzeConnect uit Groningen. HanzeConnect biedt vanuit het kenniscentrum ondernemerschap, in samenwerking met o.a. de KHN en Recron programma's op maat aan. Op deze avond staat centraal 'Hoe maak je een vertaalslag van de campagne van Het nationale park van Drenthe naar je eigen bedrijfsactiviteiten?'
Aan de hand van 'best practices' uit andere regio's wordt aan de slag gegaan met de pijlers van Het nationale park van Drenthe. Doel is te komen tot nieuw product markt- combinaties die direct meegenomen kunnen worden in de (online) campagne.
Het verdere programma en een persoonlijke uitnodiging volgen, maar noteer de datum alvast in je agenda!

l
l l
tl
l
tl
l Agenda
l
l
tl

tl
tl

tl
tl

tl
tl

tl
tl

tl
tl

tl
tl

tl
tl

tl
tl

tl
tl

tl
l
tl t tr
tl
l
tl
l Dwingelder Oranje arrangement l
tl
l
tl
l advertentie l
l volg Eddie op twitter l
l l
l volg eddie op twitter l
tl
l
tr
Drenthe doet wat met je
volg twitter facebook youtube pinterest
Drenthe doet wat met je

Deze e-mail is naar u verzonden omdat u hebt aangegeven dat u informatie via e-mail van het nationale park van Drenthe wilt ontvangen. Geen interesse meer in onze nieuwsbrief? Meld u hier af.