Zalige vrouwtjes en Midzomernachtdoom in het Globetheater Shakespeare Diever.

In november worden er twee oudere voorstellingen gespeeld in het Globetheater Shakespeare Diever.

- Zalige vrouwtjes op 1 en 2 november.
- Midzomernachtdoom op 8, 9, 15 en
  16 november.

 

 

Zalige Vrouwtjes:

Zalige vrouwtjes is een muzikale komedie voor het hele gezin op basis van The Merry Wives of Windsor van William Shakespeare.

De gepensioneerde ridder, Sir John Falstaff, probeert aan geld te komen door rijke, getrouwde vrouwen uit Windsor het hoofd op hol te brengen.
Hij stuurt hen in het geheim liefdesbrieven maar de 'vrolijke vrouwtjes' ontdekken dat ze ieder dezelfde brief hebben gekregen en zinnen op wraak. Tijdens de eerste afspraak verschijnt een jaloerse echtgenoot, waarop Falstaff het huis wordt uitgesmokkeld en in de Theems wordt gekieperd.
Bij het tweede afspraakje moet Falstaff zich vermommen en krijgt hij een flink pak slaag. De derde keer vindt het rendez-vous 's nachts plaats onder de beroemde eik in het woud van Windsor maar inmiddels is bijna iedereen op de hoogte van Falstaffs sluwe plannetjes.

Midzomernachtdroom:

Een groep handwerkslieden heeft het plan opgevat een toneelstukje op te voeren op het bruiloftsfeest van de hertog van Athene. De onervaren toneelspelers willen geen pottenkijkers bij de repetitie, en oefenen stiekem op een open plek in het bos.

Dat is toevallig dezelfde plek waar de elfenkoning Oberon en zijn gemalin Titania hun huwelijksperikelen aan het uitvechten zijn. Oberon roept daarbij de hulp in van de bosgeest Puck om hem met toverkracht bij te staan. Wanneer op dezelfde plek in het bos ook nog eens vier verliefde pubers arriveren, zijn de rapen helemaal gaar. Pas als Oberon de stommiteiten van Puck ongedaan weet te maken, krijgt iedereen in deze romantische droom vol venijnige humor waar hij of zij recht op heeft

Ga voor alle informatie en tickets naar www.globetheaterdiever.nl.

Globetheater
Hezenes 3
7981 LD Diever