Word vrijwilliger bij Museum De Proef- kolonie of Tourist Info

Op de unieke historische plek van de eerste proefkolonie in Frederiksoord opent Bezoekerscentrum Huis van Weldadigheid voorjaar 2019 de deuren.
Met Museum De Proefkolonie, Tourist Info, museumwinkel en restaurant is het een beleefcentrum dat het uitzonderlijke verhaal van de Koloniën van Weldadigheidop een attractieve manier verbindt met het omringende cultuurlandschap.

Wij zijn op zoek naar leuke en enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen dit Huis van Weldadigheid tot een succes te maken.
Vrijwilligers spelen een belangrijke rol in museum en Tourist Info. Het gastvrij ontvangen en verwelkomen van onze bezoekers is slechts één van de vele taken.

Ons huidige team vrijwilligers staat te trappelen om te beginnen maar aanvulling van de groep is beslist noodzakelijk om onze gasten goed te kunnen ontvangen. Heb je een paar uurtjes in de week over en vindt je het leuk om onze bezoekers wegwijs te maken in de Koloniën van Weldadigheid en de prachtige omgeving, dan ben je van harte welkom!

Locatie: Huis van Weldadigheid / Tourist info Vledder-Frederiksoord,
              Majoor van Swietenlaan 1A, 8382 CE Frederiksoord.

Onderstaande flyer is hier te downloaden.
Ook zoeken wij vrijwilligers voor onze drie andere nieuwe toeristische informatiecentra!

In deze gecombineerde functie van toeristisch informatiemedewerker en gastheer/vrouw van het

  • Informatiecentrum Oerlandschap Holtingerveld
  • Informatiecentrum Diever
  • Sterrencentrum in Dwingeloo (realisatie 2019)

ben jij het visitekaartje voor ons gebied!

Wat vragen wij?

  • Vanzelfsprekend heb je gastheerschap hoog in het vaandel en ben je enthousiast over ons gebied. Je hebt in elk geval kennis van Westerveld en de regio.
  • Je bent actief in de winkel aanwezig, durft te verkopen en je durft te werken met kassa, pin en computer.
  • Wij vragen je om je minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar te stellen, maar je vindt het niet erg om in vakantieperiodes of bij ziekte extra in te vallen.

Wat bieden wij?

  • Wij verzorgen in elk geval trainingen op het gebied van gastheerschap en cursussen/lezingen over het gebied. Daarnaast bezoeken we regelmatig bedrijven om kennis te vergaren.
  • Reiskosten worden vergoed à € 0,19 per kilometer, waarbij de 1e 5 km enkele reis voor eigen rekening zijn.
  • Minimaal 1x per jaar verzorgen wij een feestelijke bijeenkomst.

Mocht jij interesse hebben of meer willen weten over het werken bij de informatiecentra in Westerveld dan kun je een mail sturen naar info@toeristischwesterveld.nl.