Viert u 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid mee?

categorie: Koloniën van Weldadigheid


Op 20 april a.s. brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan Frederiksoord. Want op deze dag viert de Maatschappij van Weldadigheid haar 200-jarig bestaan.

In 2018 vieren wij 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid. In april is het namelijk 200 jaar geleden dat Johannes van den Bosch de Kolonie van Weldadigheid stichtte. Nu, 200 jaar later, vieren we dit bijzondere jaar met een reeks prachtige, culturele activiteiten zoals IntoNature en Theaterspektakel Welstaat, de DvhN Lentefair, het Bloemencorso en natuurlijk de officiële opening van het Huis van Weldadigheid in april 2019!Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom om aanwezig te zijn bij een bijzondere ceremoniële viering van het 200-jarige bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid, waarin we laten zien hoe Frederiksoord zich nu, 200 jaar later, ontwikkelt tot een proeftuin voor sociale en duurzame vernieuwing.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de viering van het tweehonderdjarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid.

     

Middagprogramma
Vanaf 12.00 uur is iedereen van harte welkom om aanwezig te zijn bij een bijzondere theatrale viering van het 200-jarige bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid. Hier laten we tevens zien hoe Frederiksoord zich nu, 200 jaar later, ontwikkelt tot een proeftuin voor sociale en duurzame vernieuwing. Dit unieke spektakel wordt uitgevoerd door de makers van het Pauperparadijs 

12.00 uur: Aanvang.
12.30 uur: Start ceremoniële gedeelte in aanwezigheid van Zijne Majesteit
                Koning Willem Alexander. De makers van het Pauperparadijs
                verzorgen een unieke theatrale beleving.

Locatie: Centrum Frederiksoord en Huis van Weldadigheid.

Avondprogramma
Feestvieren doe je met elkaar. Daarom organiseren we een cultureel muzikaal avondprogramma samen met talenten uit de Kolonie die voor een muzikale invulling zorgen. Zanger Jannes de rasechte Drent én voor velen verbonden aan het Nederlandse levenslied zal een spetterende opening verzorgen. Hier bent u als inwoner* van de Kolonie reeds van harte voor uitgenodigd**.

Locatie: Huis van Weldadigheid.

*let op: het avondprogramma is alleen voor bewoners van de volgende Koloniedorpen: Frederiksoord, Wilhelminaoord, Willemsoord, Nijensleek, Vledderveen, Noordwolde-Zuid, Boschoord, Doldersum, Vledder, Zorgvlied. 

** bewoners ontvangen in week 15 een uitnodiging per post. Hierin staat waar de toegansgbewijzen zijn af te halen