Nachtelijke Beleving in Diever overtreft alles

categorie: Diever

Met meer dan vijfhonderd bezoekers heeft de tweede Nachtelijke Beleving in Diever dit weekeinde alle verwacht-
ingen overtroffen. Het evenement dat volgende maand in Havelte plaatsvindt en later dit jaar ook nog in Dwingeloo en Frederiksoord, wordt dit jaar voor het eerst op twee avonden gehouden.

Bezoekers van de tweede Nachtelijke Beleving in Diever maakten verdeeld over twee avonden, een wandeling door Diever.

Onderweg werden zij verast met theatrale belevenissen. Nog nooit was het team vrijwilligers voor en achter de schermen zo groot. Meer dan honderd medewerkers van Tourist Info Diever en Roestvrij Theater hebben lang en hard gewerkt om de Nachtelijke Beleving in Diever op te bouwen.

Waar vorig jaar betoverende werelden werden gecreëerd, werd er nu een combinatie gemaakt van de jonge geliefdes uit Midzomernachtdroom met een knipoog naar het programma ‘All you need is Love’. Wie krijgt wie, wie vindt wie? En als dit niet lukt, hoe lost Dokter Love dit liefdesprobleem op?

                         
                          Foto: Marius Visser

Alles tijdens de Beleving draaide om Hermia, Helena, Demetrius en Lysander. Een zoektocht naar de ware liefde, wordt gedwarsboomd door ouders, magie en door elkaar. Voordat zij de liefde vinden, komen er eerst heel wat verwarringen op hun pad. Al met al probeert Dokter Love dit op te lossen want ‘Niemand mag met de Nachtelijke Beleving alleen zijn’, aldus Dokter Love.

Hoogtepunt
Diever zelf vormde het decor voor deze beleving. Dwars door het dorp vonden op verschillende plekken scenes plaats. Met een opengewerkte caravan,
2,5 kilometer wol aan spinnenwebben, live verbindingen met de bossen van Diever in een tv-studio, een liefdescatwalk en als hoogtepunt verlichte
IBC-boxen waar de magie met rook en licht de liefdesverwarringen moest oplossen, was deze gevarieerde beleving een lust voor het oog.

De Nachtelijke Beleving krijgt met ‘Terug naar je Oer!’ op 19 en 20 juli een vervolg in Havelte.
Tijdens het Open Monumentenweekend op 13 en 14 september is het thema in Dwingeloo ‘Plekken van plezier’.
Frederiksoord sluit de Nachtelijke Belevingen in Westerveld op 25 en 26 oktober af met het thema ‘Levendig Verleden’.

Ga voor meer informatie en tickets naar onze agenda.