Twee recreatiebedrijven uit Westerveld krijgen ZooverAwards

Op de vakantiebeurs in Utrecht van donderdagavond 16 januari zijn de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt.

Wapse heeft beste grote camping van Nederland: 'We kwamen voor een prijs, we kregen er drie'

Camping Het Noordenveld in Wapse won donderdag drie prijzen tijdens de uitreiking van de Zoover Awards op de Vakantiebeurs in Utrecht. Waaronder die van beste grote camping van Nederland. ,,We zitten net aan de koffie met gebak”, zegt eigenaar Johan Moes.

,,Nou, we waren genomineerd voor een gouden of zilveren Zoover Award. Het werd goud, we scoorden een 9.9 met de reviews op de Zooverwebsite. We kwamen voor één prijs, het werden er drie. We kregen ook Awards voor beste grote camping van Nederland en beste accommodatie van Drenthe.”

Beste grote camping van Nederland. Wat maakt Het Noordenveld zo bijzonder?
,,We hebben zeventig ruime kampeerplaatsen op drie hectare grond. We hebben 32 plekken met privésanitair. We hebben washokken gebouwd met vier aparte badkamers voorzien van douche, wc en wastafel. Daar maak alleen jij gebruik van tijdens je vakantie.”

Een gat in de markt?
,,Mensen willen luxe kamperen en eigen sanitair op de camping valt erg goed in de smaak. Kost zes euro meer dan een plek voor het gezamenlijke washok. Het privésanitair hoort bij het kamperen van de toekomst. Het biedt ook uitkomst voor mensen met een stoma of andere darmproblemen.”

Mikken jullie op de oudere vakantieganger?
,,Ja, we zijn geen gezinscamping. Het Noordenveld is voor de rust zoekende mens. We hebben geen speeltuin, maar wel een jeu de boulesbaan.”

Nog nieuwe investeringen in het verschiet?
,,We zijn bezig met woodlodges, houten hotelchalets zeg maar. Die hopen we volgend jaar te realiseren. Je moet vernieuwend zijn.”

RCN de Noordster uit Dwingeloo heeft een Gouden Zoover Award gewonnen.

Gedurende het hele jaar zijn er 393 reviews geschreven door vakantie-
gangers. De consument beoordeelde RCN de Noordster in 2019 gemiddeld met een 9.0. „We hebben het afgelopen jaar met het hele team ontzettend hard gewerkt om allerlei verbeteringen en renovaties op ons vakantiepark door te voeren. Daarnaast wordt de gastvrijheid en servicegerichtheid van ons team veelal genoemd in de Zoover beoordelingen. We vinden het geweldig dat we door onze gasten zijn beloond met een Gouden Zoover Award”, aldus parkmanager Bertil Kaspers.

RCN de Noordster
Het vakantiepark bevindt zich middenin Nationaal Park Dwingelderveld en is onderdeel van dit beschermde natuurgebied. RCN de Noordster is een vakantiepark met een breed aanbod. Zowel de bungalows als de glamping-
accommodaties en kampeerplaatsen zijn gelegen op een unieke plek midden in de natuur: allen te bereiken via de kronkelende bospaden. Ook dagrecreanten weten RCN de Noordster steeds beter te vinden. De Indoor SpeelRuimte (geheel in het teken van sterren en planeten) is een enorme trekker voor (groot)ouders en (klein)kinderen uit de regio.

De Zoover Awards
De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen en geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties in Nederland en Europa. Door gasten simpelweg een review te laten schrijven over de ervaring tijdens het verblijf kan de accommodatiehouder kans maken op een Award. Alle reviews over het volledige jaar 2019 worden meegenomen.