Start je expeditie in Drenthe - INTO Nature: Out of Darkness

categorie: Wandeltochten, Natuur, Holtingerveld, Fietstochten

Ga op ontdekkingstocht, reis, beleef of verdwaal...Alles is mogelijk tijdens Into Nature! Beleef een unieke kunst-
route door het Drentse landschap
met werken van internationaal aan-
sprekende kunstenaars. Ga mee op expeditie in Frederiksoord en het Holtingerveld.

Into Nature is een tweejaarlijkse beeldende kunstroute in het Drentse landschap. Dit jaar is Into Nature te zien in de zuidwesthoek van de provincie. Van 1 juli t/m 16 september 2018 kun je op zoek naar spectaculaire kunstwerken van onder meer Matthew Day Jackson, David Claerbout, Sarah van Sonsbeeck en Lotte Geeven.

Deze zomer is het thema Into Nature: Out of Darkness en fiets en wandel je langs de grens van Drenthe, Friesland en Overijssel. Er zijn kunstwerken te ontdekken in uiteenlopende landschapstypes waar de mens al duizenden jaren zoekt naar zijn verhouding met de natuur.
De route start in Frederiksoord, midden in de Koloniën van Weldadigheid (nominatie UNESCO-werelderfgoed). De andere startlocatie is een van de donkerste plaatsen van Nederland: het Holtingerveld. Zo ontstaat een contrast tussen Frederiksoord als product van de Verlichting en de duister-
nis van het Holtingerveld. Speciaal voor Into Nature zijn de schaapskooi, het Huis van Weldadigheid, het Sterrebos en de voormalige Tuinbouwschool, waar de natuur inmiddels zijn eigen weg gevonden heeft, beschikbaar gesteld als expositielocaties.

Het team van curatoren, onder leiding van Hans den Hartog Jager, heeft een internationale mix van twintig vooraanstaande kunstenaars naar Drenthe weten te trekken. Zo is Adrián Villar Rojas uit Argentinië voor Into Nature op dit moment al druk bezig met het nabouwen van tientallen vogelnesten die in de loop van dit voorjaar worden geplaatst op verschillende locaties langs de route. Het Britse kunstenaarsduo Heather & Ivan Morison maakt een installatie op het Holtingerveld die ook te huur zal zijn als overnachtings-
locatie. Onderweg in het landschap kom je een filminstallatie tegen die Anne Geene (winnares Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018) maakte met Arjan de Nooy. De IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson toont een bijzonder lichtkunstwerk. En zo is er nog veel meer: zoals de ‘remake’ van Jungle Book, een spectaculaire ingreep in de kassen in Frederiksoord en een groot geheim bij een hunebed.

Into Nature: Out of Darkness is te zien van 1 juli t/m 16 september op dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur in Frederiksoord en op het Holtingerveld bij Havelte.

  • De startlocatie Frederiksoord is in het Huis van Weldadigheid.
    De startlocatie beschikt over parkeergelegenheid, ticketverkoop, horeca, toiletvoorzieningen en een Tourist Info.
    Adres: Majoor van Swietenlaan 1A, 8382 CE Frederiksoord
  • De startlocatie Holtingerveld is bij de Toegangspoort Holtingerveld. De startlocatie beschikt over parkeergelegenheid, ticketverkoop, horeca, toiletvoorzieningen en een Tourist Info.
    Adres: Van Helomaweg 18, 7971 PX Havelte / Darp

* Het is mogelijk om bij de startlocaties Frederiksoord en Holtingerveld
  een fiets te huren (geen elektrische fiets). Info hierover is ter plaatse
  bij de Tourist Info verkrijgbaar.

Ga voor alle informatie en online-tickets naar intonature.net.