Ontdek op het Schaapscheerdersfeest en de Wolmanifestatie welke activiteiten er nog meer zijn

categorie: Havelte

Bij de Holtinger Schaapskooi in Havelte wordt er tijdens het Schaap-
scheerdersfeest ook een Wol & Land-
leven fair gehouden.

We gaan het prachtige terrein tussen de kooi en de parkeerplaats daarvoor invullen met de thema’s wol, landleven (Lifestyle) en streekproducten waar-
mee we de circulaire landbouw, veeteelt en voeding willen promoten.


Verder diverse muziek (veelal akoestisch) en veel activiteiten voor jong en oud.

 • Muziek:
  Het evenement zal muzikaal omlijst worden door country, folk en blueszanger/gitarist B.Morris. Naast eigen nummers speelt hij een willekeur aan covers (pop, jazz, blues, soul, country & western 50’s, 60’s,70’s 80’s)
 • Outdoor:
  We bieden een leuk programma voor jong en oud. Zo kun je Laser kleiduifschieten, komt er een heuse schiet Carrousel en diverse grote spelen. Voor de kinderen zijn er luchtkussens, en kun je jezelf laten schminken tot de mooiste figuren.
 • Verder:
  Er zijn demonstraties schapen drijven en schapen scheren. Je kunt onder begeleiding van de herder een schaap scheren. Wolbewerking in de vorm van spinnen, vilten en nog veel meer.
 • Vreemde vogels in de kooi:
  In de lammerenkooi zal de tentoonstelling "Vreemde Vogels" te bewonderen zijn.
 • Catering:
  Total More Partyservice en natuurlijk is de nieuwe "Brasserie Oer" geopend.


                   Wollig Landleven fair

Tientallen standhouders presenteren hun creaties, en hun assortiment.
Alles op het gebied van breien, haken, verven, spinnen, garens, kleding noem het maar op. Een ware must voor de creatieveling met passie voor wol.

In 2018 waren we voor het eerst bij de Holtinger Schaapskooi met de wolmarkt. Een  schitterende locatie die we vast willen houden door er een jaarlijks evenement van te maken. Middels een uitstekende samenwerking met de Stichting Holtinger Schaapskudde gaan we er in 2019 een nog beter en mooier evenement van maken. Ook de locatie gaan we iets aanpassen zodat er meer eenheid ontstaat.

We gaan het prachtige terrein tussen de kooi en de parkeerplaats daarvoor invullen met de thema’s wol, landleven (Lifestyle) en streekproducten waarmee we de circulaire landbouw, veeteelt en voeding willen promoten. Verder diverse muziek (veelal akoestisch) en vele activiteiten voor jong en oud.

De lammeren kooi gaan we inrichten als expositieruimte voor de viltkunst.

Wanneer:  Zondag 7 juli van 11:00 uur tot 16:30 uur.

Locatie:
Holtinger schaapskooi
Van Helomaweg 16
7971 PX Havelte

Ga voor meer informatie en het complete programma naar WolligLandleven en www.deholtingerschaapskudde.nl.