Ontdek in Westerveld de sonore klanken van de midwinterhoorn

Vanaf vrijdag 30 november, St Andries en begin van de advent, kan men in een groot deel van Westerveld de sonore klanken van de midwinterhoorn weer horen.

De midwinterhoorn is een primitieve hoorn uit Noordoost Nederland. Natuurtonen zorgen voor een bijzondere sfeer. Deze traditie is in 1992 voor het eerst weer opgepakt in Oldendiever en heeft zich inmiddels uitgebreid over geheel Westerveld. De Olde roepen zijn te horen in Diever, Oldendiever, Dwingeloo, Wapse, Wapserauwen, Vledder, Vledderveen, Wateren en Zorgvlied.

Op een mooie vrieskoude winteravond draagt het geluid van een midwinterhoorn een aantal kilometers ver, en door de verschillende echo’s is het moeilijk te bepalen waar de blazers zich bevinden.
Het blazen is gedurende de hele Adventstijd van St. Andries 30 november tot Driekoningen op 6 januari.
De blazers blaozen tussen 18.00 en 20.00 uur. Rond 19.00 uur heeft u dus de meeste kans!

Waar wordt er geblazen:


De sfeervolle afsluiting van het hoornblazen wordt wederom gehouden op de eerste zaterdagavond in het nieuwe jaar en wel op 4 januari a.s. rond 18.00 uur bij de Hervormde kerk van Diever. Ook deze keer gevolgd door een korte wandeling door Diever en Oldendiever. En met een verhaal bij de molen de Vlijt en onderweg glühwein en chocolademelk voor iedereen bij de ijsbaan Thialf.

Meer informatie is te vinden op www.primitievehoorns.nl/agenda.