Ontdek in de herfstvakantie het mysterie van de hunebedden

categorie: Kinderactiviteiten, Doen! Ontdek het verleden, Acheologische overblijfselen, Diever, Havelte, Hunebedden en grafheuvels, Korte beentjes route, Sporen uit het verleden, Kids

Duik in de mystieke wereld van
de hunebedbouwers en doe mee aan één van de unieke activiteiten die we deze herfstvakantie orga-
niseren.

Een mysterieuze wandeltocht vol met lichtjes en spannende verhalen, een hunehigh-tea incl. concert, of bezoek het Hunebedcentrum bij nacht, waar fakkels je verwelkomen in oeroude tijden.


    De oudste monumenten van Nederland

Wist je dat hunebedden de oudste monumenten van Nederland zijn?
In Drenthe staan er maar liefst 52! Binnen een straal van 30 kilometer vind je ze allemaal. Ze zijn gebouwd door het Trechterbekervolk, van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. De meeste hunebedden staan in het Hondsruggebied. Geen wonder dus, dat dit stukje Drenthe door UNESCO is erkend.

                      Zo deden ze dat!

Maar hoe deed men dat dan, een hunebed bouwen? De enorme keien werden op hun plek gezet door boomstammen neer te leggen en de keien daar overheen te rollen. Maar ook op dan moet het nog een helse klus zijn geweest om een kei van 20.000 kg op haar plek te krijgen. Wil je meer weten over hunebedden, dan moet je zeker even naar het Hunebedcentrum in Borger. In dit museum maak je kennis met het Trechterbekervolk en zie je hoe het er in de Steentijd aan toe ging. En het allergrootste hunebed vind je hier gelijk om de hoek!

                    Hunebedactiviteiten

Doe mee aan één van de unieke hunebedactiviteiten die we alleen in deze herfstvakantie organiseren. Dan kom je op een heel bijzondere wijze alles over de oudste monumenten van Nederland te weten. Leuk en leer-
zaam tegelijk! Wil je zien wat er nog meer in Drenthe te beleven is, bekijk dan de volledige agenda van drenthe.nl en de agenda van Het nationale park van Drenthe.

                 Blijf een nachtje slapen

Er is wel heel veel te doen in de herfstvakantie in Drenthe.
Dan is het wel zo leuk om een weekend of een midweek te blijven en een overnachting te boeken. In Drenthe vind je een ruime keuze aan bungalow-
parken en hotels; vakantiegemak voor het hele gezin. Maar je kunt hier ook heel bijzonder overnachten. In een echte Drentse plaggenhut bijvoorbeeld, of tussen de takken van de bomen in een heuse boomhut.
Ga naar www.drenthe.nl/nl/verblijven-overnachten en bekijk de mogelijkheden.


Klik met rechtermuisknop op afbeelding om de kaart groter te bekijken.