Ontdek het nieuwe seizoen van het Shakespeare- en Globetheater in Diever

categorie: Diever

2020 is een jubileumjaar:
75 jaar Shakespeare in Diever

In 2020 is het precies 75 jaar geleden dat er in Diever begonnen is met de inmiddels zo bekende openlucht-
spelen. Al sinds 1946 worden de stukken van Shakespeare gespeeld.

 

In het Shakespearetheater spelen wij in het nieuwe seizoen:

De kortste komedie en tragedie van Shakespeare, samen in een voorstelling.

De Comedy of Errors is een hilarische reeks misverstanden rondom twee paar tweelingen met dezelfde naam, die niet van elkaar weten dat ze zich gelijktijdig op dezelfde plek bevinden.

Macbeth heeft de koning vermoord, diens lijfwachten doodgestoken en dat allemaal omdat vreemde wezens hem hebben voorspeld dat híj koning zal worden. Maar twijfel blijft. En spijt ook. Bij elke nieuwe moord die nu moet volgen. Want eens bloed, altijd bloed, steeds meer bloed. Macbeth verzucht dan ook: “Ik probeer om niet te denken aan wat ik gedaan heb. Ik zou willen dat ik mezelf kon vergeten.”

In het Globetheater spelen wij in het nieuwe seizoen:

              Midzomernachtdroom 2020.

Speciaal in het jubileumjaar in de midzomernacht, zaterdag 20 juni 2020, om 24.00 uur een voorstelling van Midzomernachtdroom in het Globetheater.

                   

Een groep handwerkslieden heeft het plan opgevat een toneelstukje op te voeren op het bruiloftsfeest van de hertog van Athene. De onervaren toneelspelers willen geen pottenkijkers bij de repetitie, en oefenen stiekem op een open plek in het bos.

Dat is toevallig dezelfde plek waar de elfenkoning Oberon en zijn gemalin Titania hun huwelijksperikelen aan het uitvechten zijn. Oberon roept daarbij de hulp in van de bosgeest Puck om hem met toverkracht bij te staan. Wanneer op dezelfde plek in het bos ook nog eens vier verliefde pubers arriveren, zijn de rapen helemaal gaar. Pas als Oberon de stommiteiten van Puck ongedaan weet te maken, krijgt iedereen in deze romantische droom vol venijnige humor waar hij of zij recht op heeft

In verband met het jubileumjaar spelen we in de zomer van 2020 in het Globetheater eveneens een toneelstuk, getiteld:

De Plattelandsvrouwen vereniging afdeling Diever brengt het wereldberoemde Schotse stuk anno 1946.

                   

Het gaat over een groep dames die anno 1946 vanuit de Plattelandsvrouwen vereniging een toneelavond organiseren waarbij ze Macbeth gaan opvoeren. Het is een komedie over een tragedie die voor en achter de schermen een inkijk geeft bij de hartverscheurende taferelen die de dames treffen. Waarbij vooral zal opvallen hoe in voor- en tegenspoed deze dames hun mannetje staan.

Kijk voor speeldata in onze agenda.

Ga voor alle informatie en tickets naar shakespearetheaterdiever.nl.

Shakespearetheater
Hezenes 3
7981 LD Diever
Email:
info@shakespearetheaterdiever.nl