Ontdek het cultureel winterprogramma Wayang Stories bij Taman Indonesia

Vanaf eind november presenteert dierenpark Taman Indonesia voor het eerst een cultureel winter-
programma 'Wayang Stories' waarin dit Indonesische schimmen
spel of ook wel poppentheater centraal staat. Met een tentoon-
stelling over historische en heden-
daagse vormen van Wayang en een uitgebreid programma van lezingen, workshops, voorstellingen, demonstraties en repair café’s, wordt aandacht gegeven aan zowel beroemde Wayang verhalen als persoonlijke verhalen van onze bezoekers. Uiteraard worden dieren in de Wayang niet vergeten! 
 
Wayang Stories is onderdeel van een drieluik, waarin verschillende familieschatten centraal staan: Een reis langs Indische Pusaka’s.
Na Wayang volgt in 2022 een programma over Batik en in 2023 één rondom de Kris. Deze drie programma's komen voort uit de wens van ons publiek om meer te weten te komen over deze objecten, die vaak van generatie op generatie worden doorgegeven. 

Wanneer:  22 november 2020 - 28 maart 2021
Vanaf 22 november geopend in de weekenden en in schoolvakanties.

Oproep:
Taman Indonesia doet voor de tentoonstelling een oproep naar bijzondere wayangpoppen met een uniek verhaal. Heb jij een wayangpop op de kast staan of misschien zelfs op de zolder liggen? Laat het dierenpark Taman Indonesia weten (info@taman-indonesia.nl) en doe persoonlijk mee met de tentoonstelling. 
 
Instagram:
De zoektocht langs wayang, als onderdeel van de tentoonstelling Wayang Stories is te volgen via Instagram @wayangstories.

Alle programma onderdelen volgen de RIVM richtlijnen, om een veilig en ontspannen bezoek te garanderen. Houd onze website in de gaten voor meer aankondigingen en mogelijkheden om een bezoek te reserveren.

Ga voor alle informatie naar www.taman-indonesia.nl.

Dierenpark Taman Indonesia
Kallenkote 53
8345 HE Kallenkote
Tel. 0521-511189 

Bij Dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar.
Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een wayangtheater en een speeltuin.