Ontdek het beste culturele zomerfeest van Drenthe: KunaFestival 2019

Taribush Kuna 2019: Beleef kunst en cultuur in de natuur

Aan de rand van het Dwingelderveld, half in het bos, half op de weilanden, is het elk jaar vier dagen feest.
Op het Taribush Kuna festival komen allemaal verschillende mensen bij elkaar. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: iedereen heeft zin in lekker genieten.

Op de muziekpodia staan bandjes, singer-songwriters en dj’s. Heerlijk om met een biertje in je hand bij weg te dromen. Of juist al dansend helemaal uit je dak te gaan. Er is een overvloed aan theateracts om uit te kiezen.
In het intieme Minitheater bijvoorbeeld, komen de voorstellingen erg dichtbij. Maar in ook het Struikentheater en het prachtige Bostheater staan bijzondere acts geprogrammeerd.

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival midden in de beschermde natuur van Nationaal Park het Dwingelderveld. Je vindt er muziek, theater, kunst, workshops, activiteiten, film, lekker eten & drinken voor jong en oud. In 2019 wordt het festival voor de 11e keer gehouden, dit keer van donderdag 18 t/m zondag 21 juli.

Omdat het zo leuk is!
Het festival wordt georganiseerd door Stichting Taribush Festivals, een stichting die ook het Lente Wandelfestival organiseert en van 2014 t/m 2017 de Nacht van Taribush. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers: iedereen werkt eraan mee omdat het zo ontzettend leuk is om te doen! De stichting heeft geen winstoogmerk en alle artiesten en deelnemers werken geheel belangeloos mee tegen alleen een onkostenvergoeding.

Samenwerking Staatsbosbeheer
Een belangrijk speerpunt voor het festival is de natuur. Niet voor niets al jaren onze ‘hoofdact’. Daarom proberen we alles wat we ondernemen op dit prachtige Dwingelderveld met aandacht en respect te doen.
Een festival in een Nationaal Park organiseren is geen vanzelfsprekendheid. Twee dagen na het festival kun je zo goed als geen sporen meer van de duizenden bezoekers ontdekken! Doordat Taribush Kamp de Marke, het thuishonk van het bedrijf Taribush Uitjes, in het Nationaal Park ligt is het festival ontstaan. Kamp de Marke ligt aan de noordkant van Nationaal Park Dwingelderveld en de noordelijke helft van het gebied is van Staatsbos-
beheer. Stichting Taribush Festivals heeft hierdoor een partnerschap met Staatsbosbeheer. Zij stellen een groot deel van hun terrein ter beschikking aan het festival. Ook leveren zij een actieve bijdrage aan het festival.
De meesten die het Taribush Kuna Festival bezoeken hebben wel eens het blote voetenpad gelopen. Of rondgescharreld in de boswachterstent van Staatsbosbeheer op het festivalterrein.

Voor alle leeftijden
Op Taribush Kuna is voor iedereen wel iets leuks te doen. Ook voor kinderen is er muziek en theater en worden leuke activiteiten en workshops georganiseerd. Met de Kinderstrippenkaart kunnen zij zich makkelijk een hele dag vermaken. De strippen zijn in te wisselen voor een workshop, maar ook voor een drankje of een hapje (geen hoofdmaaltijd). Ondertussen kunnen de ouders heerlijk genieten van het aanbod voor volwassenen. Taribush Kuna is met zijn ongedwongen en intieme sfeer een festival waar iedereen zich thuis voelt!

Goed om te weten
Taribush Kuna is van 18 t/m 21 juli 2019.
Locatie: Kamp de Marke in Lheebroek.
Honden, mits aangelijnd, zijn welkom!
Meer weten?