Ontdek nog méér Shakespeare deze zomer: expositie en wandeling verbindt dorp met theater

categorie: Diever

Ontdek nog meer Shakespeare deze zomer

Het dorp Diever en het het Shakespearetheater zijn sinds kort (5 juni) ook echt aan elkaar verbonden. Met twee thema-exposities en een wandelroute tussen de Brink en het openluchttheater aan de Hezenes kunnen bezoekers aan het Shakespearedorp zich nog meer verdiepen in het ontstaan van het Shakespearetheater en zich laten meevoeren in de verhalen achter de prachtige producties.

Wandeling en expositie

De Shakespeare-route voert wandelaars langs dertien genummerde borden waarop informatie te vinden is over de geschiedenis van het Shakespearetheater, de amateuracteurs die er hebben opgetreden en de toneelstukken van Shakespeare die er sinds 1946, zijn opgevoerd. De expositie bij het Toeristische Informatiepunt (TIP) aan de Bosweg geeft ook een beeld van de historie van het theater. Er zijn ook verschillende, door de jaren heen op het toneel gedragen, kostuums te bewonderen.

De exposities en de wandelroutes zijn gerealiseerd door Diever, Village of Shakespeare. De stichting wil Diever nog nadrukkelijker op de kaart zetten als ‘dé plek in Nederland waar Shakespeare wordt beleefd’. De ambitie van de stichting is dat Diever en Shakespeare vaker in één adem worden genoemd. Jaarlijks komen er meer dan twintigduizend mensen naar het dorp om een voorstelling in het theater te bezoeken. ‘Diever heeft goud in handen. De kunst is om dat te verzilveren’, zo zei stichtingsvoorzitter Monique Smidt tijdens de opening.

Shakespeare-ijs (Banoffi) en bier (Shakespeare-Ale)

En voor de liefhebber is er nog méér... een heerlijke primeur: het Shakespeare-ijsje. De zogenaamde Banoffi, een samenstelling van banaan en toffee, is een idee van Ida Otten van ijssalon Smaak.  Deze smaak is de hele zomer nog verkrijgbaar. 

Tijdens de Nachtelijke Beleving op vrijdag 22 juni zal de Shakespeare-Ale gelanceerd worden. Dit bijzondere biertje zal daarna onder andere verkrijgbaar zijn bij ’t Keernpunt, Brinkzicht Diever, Landhotel Diever, Landhuis Noordes, Route 36, Landgoed 't Wildryck, Coop supermarkt Diever en de Tourist Info te Diever.

King Lear

Vanaf 17 augustus zal wederom een prachtig Shakespearestuk worden gespeeld in het sprookjesachtige bostheater aan de rand van het dorp Diever én Nationaal Park Drents Friese Wold! Bekijk de speeldata alsvast en reserveer kaarten.

Over King Lear

Nadat Koning Lear zijn macht aan twee dochters heeft overgedragen ontdekt de oude vader dat hij door hen wordt bedrogen. Wat volgt is een strijd tussen goed en kwaad waarbij Lear steeds meer los komt van de realiteit en van zijn omstandigheden.