Ontdek de nostalgie van het boerenleven tijdens de ‘Oogstdag Oude Stijl’ in het historische Lhee vlakbij Dwingeloo

categorie: Dwingeloo

Voor de 39e keer zal in het his-
torische Lhee vlakbij Dwingeloo de ‘Oogstdag Oude Stijl’ plaats-
vinden.

De Oogstdag vindt plaats op zaterdag 10 augustus 2019 in het dorpje Lhee vlakbij Dwingeloo.

Aanvang: 10.00 uur tot 17.00 uur.

Op de verschillende locaties tussen de Saksiche boerderijen is voor jong en oud veel te zien en te beleven. Tijdens die bijzondere evenement kunt u kunt genieten van de vele demonstraties, voorstellingen en activiteiten die in het dorpje Lhee plaatsvinden. Hierbij krijgt u een compleet beeld  hoe vroeger het koren werd geoogst en tot eindproduct werd verwerkt.

                        

Boeren maaien rogge met zeis en sikkel, paarden trekken de maaimachine en zelfbinder, de garven worden gebonden. De notaris houdt boelgoed, de bakker kneedt het deeg voor de veldoven, het zandtapijt wordt gestrooid, de was gedaan en de boerenkapel blaast een vrolijk deuntje in de schaduw van de korenmijt. Tevens zijn er exposities van o.a. oude trekkers en motoren, modelbouw en gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden en diverse schilders exposeren een ruime collectie schilderijen.

De nostalgie viert hoogtij als de oude dorsmachine, aangedreven door een locomobiel uit 1900, zich langzaam in beweging zet.

 

Kom naar het dorpshart van het schilderachtig en idyllisch gelegen dorp Lhee vlakbij Dwingeloo en geniet een hele dag lang (10.00 uur - 17.00 uur) van de sfeer van het ouderwetse oogsten.

Ga voor alle informatie naar www.oogstdag.nl.