Ontdek De Drentse Molentocht

De Drentse Molentocht is verschenen!

Een kleurrijke uitgave van twintig pagina’s boordevol informatie over onze Drentse molens en een
ontdekkingstocht langs prachtige gebieden in Drenthe. Het blad is speciaal geschreven voor de toerist die naar Drenthe wil komen of hier verblijft. Met mooie verhalen, teksten en tips wekken we de interesse om onze molens te bezoeken.

Een tocht langs de molens
Aan de hand van de kaart van Drenthe wordt de lezer meegenomen in verhalen over een breed scala aan onderwerpen zoals de molenaar, de historie, de winkels en graansoorten. In elk artikel lichten we een paar molens uit en geven we tips over activiteiten in de buurt. Voor het fotomateriaal konden we grotendeels putten uit de voorraad foto’s die we hebben van Roelof Kooiker, een aantal foto’s komt van andere bronnen.

De molenspecial verschijnt als bijlage bij de voorjaarseditie van het Drenthe Magazine. Dat magazine verschijnt drie keer paar jaar in een oplage van 40.000 exemplaren en is te koop in de betere boekhandel in Nederland. Iedereen die het Drenthe Magazine koopt krijgt de molenspecial er gratis bij. Vanaf april is er op deze manier landelijke aandacht voor onze molens.

Niet alleen in de boekhandel
Bovenop de oplage van 40.000 stuks als advertorial in het Drenthe Magazine zijn vijfduizend extra exemplaren van de molenspecial gedrukt. Een groot deel van die bladen wordt verspreid bij toeristische punten in Drenthe: Toeristische Informatiepunten, recreatiebedrijven en horecagelegenheden.
Bij elke molen wordt een setje van de Drentse Molentocht gebracht.
Het blad kan gratis meegegeven worden aan bezoekers van de molen.

Bekijk hier de digitale versie van De Drentse Molentocht.

Ga voor meer informatie naar www.molensindrenthe.nl.