Nachtelijke beleving Westerveld 2019

De komende vier jaar blijft de Nachtelijke beleving Westerveld op het programma staan.

De Nachtelijke beleving is een bijzonder evenement dat goed past bij de kernwaarden van de gemeente. Een wandeling door de duisternis, langs unieke plekken met onderweg theatrale en muzikale belevenissen.

Ook dit jaar staan er weer vier Nachtelijke Belevingen op het programma in de gemeente Westerveld. In de maanden juni, juli, september en oktober worden ze gehouden, elke keer met een ander thema:

  • Diever: Midzomernachtelijke Beleving op 21 en 22 juni
  • Toegangspoort Holtingerveld: Terug naar je OER! op 19 en 20 juli
  • Dwingeloo: Plekken van plezier op 13 en 14 september
  • Frederiksoord: Levendig verleden op 25 en 26 oktober

De Nachtelijke Beleving is een initiatief van Stichting Toeristisch Bureau Westerveld, Roestvrij Theater, betrokken ondernemers en verenigingen uit Havelte, Diever, Frederiksoord en Dwingeloo. Het evenement heeft maatschappelijke meerwaarde voor inwoners -jong en oud- in de regio door haar sociale karakter.

Samen beleven
De thema’s hebben allen een sportief, sociaal- cultureel karakter waarbij ‘samen beleven en organiseren’ centraal staat. De Nachtelijke Beleving, ervaar je niet alleen. Het is een activiteit waarbij gezinnen, buren en vrienden er met elkaar op uit trekken om de unieke cultuur-historische verhalen die de gemeente rijk is te beleven.

Onderscheidende culturele meerdaagse evenementen zijn belangrijk voor de lokale economie. Hiermee kun je inwoners, maar ook gasten uit de omgeving trekken die de bijzondere verhalen en plekken van de gemeente op een leuke manier leren kennen. Ze zorgen voor extra bestedingen en overnachtingen in de gemeente en regio.