Met de Terras Route Diever krijgt de horeca in Diever fietsers voor de deur

Wie met eigen ogen wil zien hoe horeca-ondernemers in Diever en omgeving omgaan met de corona-
regels, kan binnenkort de Terras Route Diever fietsen. Deze route leidt fietsers langs alle horecabedrijven in Diever, Dieverbrug, Oude Willem en Wapse.

De Terras Route Diever wordt 35 kilometer lang en leidt de deelnemers eenvoudig via de fietsknooppunten door Diever en omringende dorpen.
De route is een initiatief van een aantal (horeca)ondernemers.
Serge Bierhuizen van overnachtingsverblijf en zaalhuur Aangenaam - Olde Horst in Diever is één van die initiatiefnemers. Hij zegt trots te zijn om samen met collega’s de mooie nieuwe route aan te kunnen bieden aan mensen die er per fiets (of wandelend) in Diever en omgeving op uit willen.

Op de route langs Diever, Dieverbrug, Oude Willem en Wapse staan alle horecaondernemingen vermeld die het gebied rijk is. „Negen horeca-ondernemers hebben er voor gekozen om op de routekaarten met hun bedrijfsnaam genoemd te worden”, zo vertelt Bierhuizen. De route is afgedrukt op een ‘afscheurblok’. „Fietsers die in een accommodatie verblijven, kunnen daar de route vragen en meenemen. We hebben er speciaal voor gekozen om de route op A3-formaat af te drukken. Dan is het voor de deelnemers lekker overzichtelijk. Bovendien kunnen de fietsers in één oogopslag zien waar de oplaadpunten voor e-bikes zijn.”

Afscheurblokken
De deelnemende ondernemers zijn ook druk om de route op hun eigen websites te plaatsen en via social media bekend te maken. „Verder hebben we een gezamenlijke Facebookpagina Terras Route Diever. Dat wordt het centrale punt om de horecabedrijven in Diever, Dieverbrug, Oude Willem en Wapse volop onder de aandacht te brengen. De afscheurblokken worden tegelijkertijd met het boekje ‘Liever naar Diever’ verspreid. Maar waarom weer een nieuwe route naast de al bestaande fietsroutes? „Een route langs alle horecabedrijven in onze omgeving was er nog niet. Zo was de Groninger-
weg bij Diever niet opgenomen in het fietsknooppunt. Daarnaast is het gewoon een hele mooie route langs bedrijven die op dit moment allemaal wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

Bierhuizen kan zich goed voorstellen dat het niet alleen bij de Terras Route Diever blijft. „We wonen natuurlijk in een prachtig gebied. Het zou dus ook niet raar zijn om de brug over te gaan richting Dwingeloo of aansluiting te zoeken met de Koloniën van Weldadigheid. Maar dat is toekomstmuziek. We moeten er nu eerst voor zorgen om deze route goed onder de aandacht te brengen van de bezoekers van Diever en omgeving.”

Stempelkaart
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de stempelkaarten die horen bij de Terras Route Diever. „Deelnemers die via een speciale stempelkaart kunnen aantonen vier deelnemende bedrijven te hebben bezocht, ontvangen een ludiek aandenken. De stempels zijn te verkrijgen bij een consumptie bij de deelnemende bedrijven. Deze staan zowel op de routekaart, stempelkaart als op Facebookpagina terrasrouteDiever. Daarnaast zijn er bedrijven die op de route Shakespeare-producten verkopen. Dat hoort natuurlijk ook bij Diever en omgeving.” De terrasroute is tot stand gekomen met (financiële) onder-
steuning van het Ondernemersfonds Westerveld, de Stichting Toeristische promotie Westerveld en B&B Groepsaccommodatie Aangenaam - Olde Horst Diever.

Volg de laatste ontwikkelingen op www.facebook.com/terrasrouteDiever.


Klik op de kaart voor een groter exemplaar.

De routenummers: 80 79 77 75 37 59 68 67 69 52 70 76 51
Te starten bij elk deelnemend (horeca) bedrijf.

Deelnemende bedrijven:
1) Bakkerij van Vilsteren
     *Shakespeare product
2) Casa Maya - Spaanse tapas
     *Shakespeare product
3) Eetcafé Hoeve aan de weg
     *Oplaadpunt e-bikes
4) Gasterij 't Wildrijck
     *Oplaadpunt e-bikes
5) Herberg van Wapse
     *Oplaadpunt e-bikes
6) Restaurant 't Keernpunt
     *Shakespeare product
     *Oplaadpunt e-bikes
7) Landhotel Diever
     *Shakespeare product
     *Oplaadpunt e-bikes
8) Restaurant Brinkzicht
     *Shakespeare product
     *Oplaadpunt e-bikes
9) Villa Blauwhemel Brasserie & Restaurant
     *Shakespeare product

Problemen met de fiets of fiets huren? Kleijberg in Diever