Laat je verrassen tijdens de Nachtelijke Beleving 4.0

Nachtelijke Beleving 4.0

Laat je verrassen door muziek, theater en avontuur in de unieke Drentse natuur tijdens de vier Nachtelijke Belevingen in Havelte, Diever, Frederiksoord en Dwingeloo.

Beleef het in juni, september en oktober 2018!

Theatrale belevenissen op unieke plekken in de natuur:

In 2018 staan er vier unieke Nachtelijke Belevingen op het programma met passende thema's:

  • Toegangspoort Holtingerveld (Havelte) | Terug naar je OER
  • Diever | Midzomernachtdroom én hartstochtelijk festival
  • Frederiksoord | Op Pauperpad 
  • Dwingeloo | Duisternis & Sterren | Expeditie Duisternis

Datum: 1 juni 2018
Thema: Terug naar je OER!
Locatie: Havelte centrum & Toegangspoort Holtingerveld

Mensen met burn-outs, stress en een te hoge werkdruk... Je hoort het steeds vaker. Drenthe is dé plek om bij te komen en met name het Holtingerveld. Ontwenningskliniek O.E.R., Ontspanning En Reset, heeft een speciaal programma ontwikkeld: ‘Terug naar je Oer!’. Dit programma is speciaal opgezet voor mensen die toe zijn aan herstel. Die hun werk even laten voor wat het is om terug te gaan naar de bron, terug te gaan naar hun innerlijke oerinstinct.

Op deze theatrale tour neemt RoestVrij Theater het publiek mee naar de oertijd, de tijd waar geen mobiele telefoons bestaan, waar je geen selfie’s hoeft te maken, waar het niet gaat om de meeste likes, oftewel; geen prikkels van de hedendaagse technologie.

Tevens is dit de 'première' van het Flardenpad: een unieke audiovisuele beleving in Drenthe, waarbij je onderweg diverse geluidsfragmenten kunt horen uit de 'OERtijd' en de Tweede Wereldoorlog.

Kortom een spannende belevenis geschikt voor het hele gezin!
Ga terug naar je Oer! samen met je familie, buren en vrienden.

Programma:
Je start in het centrum van Havelte waar je wordt 'klaargestoomd' voor de eerste beleving. Met een grote truck worden bezoekers naar de Toegansgpoort Holtingerveld gereden waar de 'echte beleving' van start zal gaan over het Flardenpad... Ben jij er bij?

LET OP: de truck rijdt slechts twee keer (om 20.00 uur en om 20.30 uur) vanaf het Piet Soerplein. 

Starten kan ook vanaf de parkeerplek op de Toegangspoort Holtingerveld

Aanvang: start mogelijk tussen 20.00 uur en 23.00 uur (entree volwassenen € 5,-
                Kinderen € 2,50 inclusief consumptie en 'speciaal nachtlampje')*

Deelname aan de Nachtelijke Beleving geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie van de Nachtelijke Beleving kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel als gevolg van deelname aan dit evenement.

                            **********

Datum: 22 juni 2018
Thema: Midzomernachtdroom én hartstochtelijk festival
Locatie: Diever (de Brink)

Op 22 juni staat Shakespearedorp Diever in het teken van een unieke Midzomernachtdroom beleving! We vieren dan de langste dag van het jaar! Het gehele dorp is gehuld in de sferen van de  Midzomernachtdroom. Maak jij dit unieke Shakespearestuk samen met ons mee? Beleef de 'HartsTocht' tijdens een avontuurlijke wandeling door Shakespearedorp Diever en ontdek prachtige theatrale belevingen op locatie! 

Hartstochtelijk festival

Kom, Eet, drink en wees lief!

In samenwerking met Stichting Diever, Village of Shakespeare wordt een heus heus festival georganiseerd! Tijdens het festival op de brink staat lokaal talent en liefde centraal! Laat je verrassen door muziek, dans en theater tijdens dit bruisende festival op de authentieke brink. Want als als "Village of Shakespeare" is het logisch dat de 'Dieverse Nachtelijke Beleving' wordt verbonden met Midzomernachtsdroom. Het is immers de eerste vrijdag na de langste dag, traditioneel dé avond voor Midzomer-feesten. 

Festival voor iedereen

Middels het kopen van een kaartje krijg je toegang tot een aantal speciale activiteiten. Ook zonder kaartje kun je volop genieten van theater en acts. Dat maakt de Dieverse Nachtelijke Beleving uniek. Er wordt ingezet om er een heel vrolijk, sfeervol en bovenal liefdevol festival van te maken, voor iedereen!

6 horeca-ondernemers op de Kerkbrink

Liefdesdrankjes, lekker hapjes en volop sfeer; dat is waar 6 Dieverse horeca-ondernemers zich gezamenlijk voor inzetten. Brinkzicht, IJssalon Smaak, 't Keernpunt, Landhotel Diever, Route 36 en Landgoed 't Wildryck slaan de handen ineen en verkopen tongstrelende hapjes en drankje vol passie en vuur. Verwacht van Smaak uiteraard fris, tintelend ijs. Kortom, de romantiek gloort deze avond volop. Kom, Eet, Drink en laat de liefde stromen. 

Lancering Shakespeare Ale

Er wordt hard aan gewerkt en binnenkort is het zover: de lancering van de speciale Shakespeare-Ale. Kom vrijdagavond naar de Kerkbrink en geniet als eerste van dit wel heel bijzonder biertje. Na vrijdag 22 juni zal deze Ale in een flink aantal horeca-ondernemingen geserveerd worden. Hiermee hebben we weer iets nieuws en unieks in Diever. 

Het festival is vrij toegankelijk.

Deze tweede Nachtelijke Beleving in Diever wordt georganiseerd in samenwerking met RoestVrij Theater en Village of Shakespeare. Eén ding staat vast: het belooft een avond te worden die je niet snel zult vergeten!

Programma:
De Nachtelijke Beleving in Diever start rondom de authentieke brink in Diever en waar tevens een bijzonder én HartsTochtelijk Midzomernachtdroomfestival plaatvindt.

Aanvang Nachtelijke Beleving (wandeling): start mogelijk tussen 20.00 uur en 23.00 uur (entree volwassenen € 5,-
                Kinderen € 2,50 inclusief consumptie en 'speciaal nachtlampje')*

 

                            **********

Datum: 7 september 2018
Thema: Op Pauperpad
Locatie: Frederiksoord (centrum)

In de bossen van Frederiksoord staat bezoekers op vrijdagavond 7 september een bijzondere Nachtelijke Beleving te wachten. We gaan 200 jaar terug in de tijd tijdens het 'Pauperpad' dat dwars door het Sterrebos zal voeren! Ontdek de weg die je aflegt als pauper in Frederiksoord anno 1818. Hoe kom je door de pauperkeuring? Je ontmoet het ontsnapte meisje Katherina Berenvanger uit een oude Mythe en ziet nog meer kleine korte performances en improvisaties die gebaseerd zijn op de Maatschappij van Weldadigheid. Terug naar toen in het nu. Ben jij erbij?

Programma:
De Nachtelijke Beleving in Frederiksoord belooft een spannende, theatrale beleving te worden in (en rondom) het Sterrebos! De start zal plaatsvinden bij Hotel Frederiksoord. Via een route langs onder andere Huis Westerbeek, de Koloniehof en het spectaculaire Bloemencorso (in opbouw) beleef je de verhalen van een pauper. 

Aanvang: Start mogelijk vanaf 20.00 uur (entree volwassenen € 5,- 
                Kinderen € 2,50 inclusief consumptie en 'speciaal nachtlampje')* 

                            **********

Datum: 27 oktober 2018
Thema: Expeditie Duisternis
Locatie: RCN Vakantiepark de Noordster

Met de telescoop als inspiratiebron probeert RoestVrij Theater een heuse magische buitenaardse wereld op te bouwen in het openluchttheater van RCN vakantiepark de Noordster. Deze performance bestaat uit een audiovisuele beleving die jong en oud zal verrassen. Fantasie wordt geprikkeld, je verbeelding krijgt alle ruimte als er een ruimteschip neerstort en 5 wezens de wereld en de mensheid ontdekken en onderzoeken. Buitenaards leven was nog nooit zo dichtbij. Vervolg deze avontuurlijke wandeling naar de radiotelescoop aan de rand van het Dwingelderveld en laat je betoveren door de donkerste - en tegelijkertijd helderste - kleuren van de nacht tijdens de Nacht van de Nacht.

Programma:
Het programma start bij RCN vakantiepark de Noordster.

Aanvang: Start mogelijk vanaf 20.00 uur (entree volwassenen € 5,-
                Kinderen € 2,50 inclusief consumptie en 'speciaal nachtlampje')* 

                            **********

 Nachtelijke Beleving  4.0 
      
Passe partout voor alle Nachtelijke Belevingen bedraagt:

  • € 15,00 voor volwassenen
  • € 7,50 voor kinderen
  • Incl. consumpties 
  • Inclusief speciaal 'nachtlampje'