Kom ook kijken, proeven en genieten tijdens Bourgondisch Westerveld

Na de super geslaagde eerste editie van Bourgondisch Westerveld in 2017 kon een vervolg gewoon niet uitblijven. Het bestuur van Stichting Bourgon-
disch Westerveld is vanaf het begin van het jaar al bezig met de organi-
satie van de tweede editie.
Het wordt dit jaar een drie daags evenement waarbij het foodplein op de vrijdag centraal staat.

 

Op vrijdag 28 september 2018 organiseren we op het evenemententerrein een kidsplein, een markt met streekproducten en in de feesttent houden we een culinaire avond met foodplein welke gevuld wordt door verschillende horecaondernemers uit de gemeente Westerveld.

Vervolgens hebben we op zaterdag 29 september 2018 Oktoberfest Westerveld met de super schlager band Palemiger Spatzen en DJ Gildo von der Wies’n, er is daarnaast veel gemütlichheid, lederhosen, dirndls, bier en lekker eten.

Op zondag 30 september 2018 sluiten we het weekend af met Ouderen- middag Westerveld. Hierbij organiseren we een leuke ouderenmiddag met medewerking van de historische verenigingen uit de gemeente Westerveld. Er is een speciaal programma opgesteld en we hebben De Zingende Broeder geboekt om op te treden. Er wordt afgesloten met een op maat gemaakt bourgondisch 3-gangen diner.

We hebben diverse deelnemende horecabedrijven uit de gemeente Westerveld die op het foodplein hun beste kant laten zien.

Hieronder staan de horecabedrijven die deelnemen:

  • Café Restaurant ’t Knooppunt uit Havelte
  • ’t Hof van Dwingeloo uit Dwingeloo
  • Restaurant de Tippe uit Vledder
  • Restaurant Café Brinkzicht uit Diever
  • Herberg de Roskam uit Uffelte
  • Restaurant de Sluiswachter uit Dieverbrug
  • Wijngoed Havelte uit Havelte
  • Slijterij Havelte uit Havelte
  • Landhotel Diever uit Diever
  • De Zaagkoele uit Dwingeloo

Alle bedrijven bieden iets anders aan op culinair gebied en deze gerechten zullen niet in grote porties worden aangeboden. Op deze manier kan iedereen meerdere bedrijven bezoeken en lekker genieten van de diverse gerechten die er zijn. Volgens ons is er voor iedereen wat lekkers te vinden, zowel voor jong als voor oud.

Tijdens het weekend werken we voor zowel het eten als het drinken met muntjes (Uffo’s). Deze munten worden verkocht voor € 2,00 en een halve munt is € 1,00. Er zijn gerechten te verkrijgen vanaf één muntje.

Op vrijdag en op zaterdag rijdt er ook dit jaar weer een tram door Uffelte. Meer informatie vindt u hier.

  

Wanneer: Vrijdag 28 september t/m zondag 30 september 2018.

Locatie:
Evenemententerrein
Ruinerwoldseweg 3
7975 PD Uffelte
info@bourgondischwesterveld.nl

Ga voor alle informatie naar www.bourgondischwesterveld.nl en facebook.com/bourgondischwesterveld.

           

Stichting Bourgondisch Westerveld is opgericht met de primaire doelstelling om het bourgondische leven in de gemeente Westerveld te bevorderen en te promoten onder de inwoners, ondernemers en toeristen. Ook dit jaar zal er in het laatste weekend van september een gezellig meerdaags evenement in een feesttent te Uffelte gehouden worden.