Internationale Keramiekmarkt Dwingeloo

categorie: Dwingeloo

Op de grote karakteristieke Brink van Dwingeloo, rondom de braandkoele 'De Riete' vindt op Hemelvaartsdag, 10 mei 2018, voor de 26e maal de Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo plaats.


 

De keramische kunst bloeit in Nederland. Circa 200 keramisten zijn aangesloten bij de Stichting Keramisten Noord-Nederland.
Een groot aantal van de keramisten wil samen met collega’s uit Nederland en uit het buitenland hun werk aan de bezoekers tonen. Zij bieden een grote verscheidenheid aan keramiek, variërend van klassieke pottenbakkerskunst tot moderne sculpturen, van gebruiksgoed tot monumentale objecten.

De Brink, het hart van Dwingeloo, is een unieke plaats voor dit prachtige evenement. Onder de eeuwenoude bomen tonen circa 90 keramisten hun werk waarbij een aantal keramisten een demonstratie geeft van zijn/haar methoden en technieken. Ook aanverwante zaken zoals benodigdheden, materialen en bijvoorbeeld vakbladen op het gebied van keramiek vindt u op de Keramiekmarkt. 
Enkele muziek- en theatergroepen luisteren de hele dag de markt op.
Vele duizenden mensen zullen ook dit jaar weer naar Dwingeloo afreizen op Hemelvaartsdag. De organisatie verwacht ook dit jaar bezoekers uit binnen- en buitenland die willen genieten van keramische hoogstandjes. De schitterende ambiance en de gemoedelijke sfeer dragen daar zeker toe bij.

       Hieronder vindt u het voorlopige programma:

  • 10.00 uur: Markt open voor het publiek.
  • Vanaf 10.00 uur diverse doorlopende demonstraties en workshops
  • 15.00 uur: Uitreiking van de juryprijzen 'Keramiekprijs Noord Nederland'* en de 'Draaiprijs Noord Nederland'**. De jury maakt de namen van de genomineerden bekend en motiveert de keuzes van de winnaars.
  • 16.00 uur: Bekendmaking van vier prijswinnaars uit het publiek die hun toegangsbewijs - voorzien van naam, adres en telefoonnummer - hebben gedeponeerd in de daarvoor bestemde dozen. De 4 prijzen bestaan uit een werkstuk van de genomineerde keramisten die niet één van de twee prijzen hebben gewonnen.
  • 17.00 uur: Afsluiting van de markt.

De entreeprijs voor de Keramiekmarkt bedraagt € 3,-- per persoon.
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
U kunt uw auto gratis parkeren op daartoe aangewezen terreinen aan het Kerkpad en achter Moleneinde 1.

Ga voor alle informatie naar www.keramiekmarktdwingeloo.nl.