Duisternis & Sterren tijdens Nachtelijke Beleving in Dwingeloo

Nachtelijke Beleving 4.0

Ga op ‘Expeditie Duisternis’ in Dwingeloo | 27 oktober

Waar kun je de ‘Nacht van de Nacht’ nu beter beleven dan in het Dwingelderveld? Deze plek, waar sterren en duisternis centraal staan wordt de laatste Nachtelijke Beleving van dit jaar georganiseerd. Met de telescoop als inspiratiebron probeert Roestvrij Theater een heuse magische buitenaardse wereld op te bouwen in het openluchttheater van RCN Vakantiepark de Noordster. Deze nachtelijke performance rondom Nationaal Park Dwingelderveld bestaat uit een audiovisuele beleving die jong en oud zal verrassen. Kortom een unieke beleving voor jong en oud. 

  • Datum: 27 oktober
  • Tijd: 19.00 - 01.00 uur (start tussen 19.00 en 23.00 uur)
  • Startlocatie: RCN Vakantiepark de Noordster
  • Kijk voor meer informatie op www.hetnationaleparkvandrenthe.nl
  • Tickets verkrijgbaar bij de Tourist Info te Frederiksoord (Huis van Weldadigheid), Tourist Info in Diever (Bosweg 2), RCN Vakantiepark de Noordster of via de website (Volwassenen €5,- en kinderen €2,50,- incl één consumptie): https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/nachtelijke-beleving. Ook is het mogelijk om op 27 oktober kaarten te kopen

 

Deze laatste Nachtelijke Beleving is een net als de unieke wandelingen in Havelte (Terug naar je OER!) Diever (Midzomernachtdroom) en Frederiksoord (Op Pauperpadbeleving) een theatrale wandeling. Tijdens de route van circa 3 kilometer staat theater, muziek en verhalen centraal. 
Tijdens de Nacht van de Nacht is het ook mogelijk mee te doen aan de Drentse verhalen route georganiseerd door Toalschulte en Keurnoten van het Huus van de Taol. Lees hieronder hoe je mee kunt doen.


Nacht van de Nacht- Drentse verhalenwandeling door het Dwingelderveld
Het is tevens mogelijk om deel te nemen aan de Nacht van de Nacht wandeling door het Dwingelderveld, georganiseerd door De Taolschulte en Keurnoten van het Huus van de Taol voor de gemeente Westerveld. Deze wandeling van circa vier kilometer wordt al een aantal jaar georganiseerd en is inmiddels een begrip. Deze wandeling tijdens ‘Nacht van de Nacht’ is een landelijk initiatief van natuur- en milieufederaties om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling.
Op zaterdag 27 oktober wordt, voorafgaand aan het in die nacht overgaan van de zomer- naar de wintertijd, een begeleide wandeling door de donkere bossen van het Dwingelderveld en Lhee georganiseerd. 


Details:
Datum: 27 oktober
Tijdstip: vertrek in groepen om 19.00, 19.30 en 20.00 uur
Startlocatie: Bospub De Boerdennen
Entree: € 5.- p.p. incl één consumptie (erwtensoep)
Reserveren is noodzakelijk. Dit kan tot en met donderdag 25 oktober via email: nachtvandenachtdwingeloo@gmail.com
----------------------------------

Over de nachtelijke beleving

De Nachtelijke Beleving is een initiatief van Stichting Toeristische Promotie Westerveld en Roestvrij Theater en betrokken ondernemers en verenigingen uit Havelte, Diever, Frederiksoord en Dwingeloo. 

De Nachtelijke beleving heeft maatschappelijke meerwaarde voor inwoners -jong en oud- in de regio door haar sociale karakter. De individuele evenementen hebben allen een sportief, sociaal- cultureel karakter waarbij ‘samen beleven en organiseren’ centraal staat. De Nachtelijke Beleving, ervaar je niet alleen. Nee, het is een activiteit waarbij gezinnen, buren en vrienden er met elkaar op uit trekken om de unieke cultuur-historische verhalen die de gemeente rijk is te beleven.