Culturele activiteiten kleuren herfstmaanden in Diever, Havelte, Dwingeloo en Frederiksoord

Ontdek nog meer muziek, theater en cultuur deze herfst en winter

Met de start van de herfst en de winter in het vooruitzicht staan er weer bijzondere culturele activiteiten op het programma in de regio... Alvast een voorproefje! Ontdek theater, muziek, sfeervolle winterfairs en nog veel meer in november, december en januari in Diever, Dwingeloo, Havelte en Frederiksoord/Wilhelminaoord.

Kolonieconcerten

Het nieuwe seizoen van de Kolonieconcerten in het Koloniekerkje in Wilhelminaoord gaat weer van start op zondag 28 oktober. Dan speelt het Hexagon Ensemble.

Agenda

  • 18 november | Animato Kwartet met Shin Sihan
  • 23 december | Ensemble La Primavera en violiste Noyuri Hazama met een Kerstconcert
  • 10 februari 2019 | Lendvai String Trio
  • 3 maart 2019 | Noa Wildschut, viool; Elisabeth Brauß, piano
  • 7 april 2019 | Goeyvaerts String Trio met oa Stabat Mater van Arvo Pärt

De "Stichting Kolonieconcerten" organiseert in de herfst- en winter-maanden klassieke kamermuziekconcerten op de zondagmiddag in het voormalige koloniekerkje van de "Maatschappij van Weldadigheid" aan de Koningin Wilhelminalaan 53 te Wilhelminaoord. Bekijk het volledige overzicht en reserveringsmogelijkheden

Havelte Buitengewoon

Beleef een buitengewoon gezellig weekend in Havelte. De elfde editie van Havelte Buitengewoon zal plaatsvinden op 17 en 18 november as.

Dit jaar maar liefs 20 ondernemers op 10 locaties ! De historische en authentieke locaties zoals de molen en de burgemeesterskamer van het voormalig gemeentehuis zijn uiteraard te bezichtigen.

Havelte Buitengewoon biedt een aanbod dat varieert van lekker ”sfeer” proeven tot een schoonmaak-les. U kunt inspiratie opdoen op het gebied van creatief bloemwerk en de laatste woontrends bekijken. Uw smaakpapillen worden getest met een glas Havelter wijn, Italiaanse olijfolie en overheerlijke baksels (van pepernoten tot taart). Kijk eens rond in de schoonheidssalon of nagelstudio. Neem de tijd en bekijk de prachtige schilderijen die op 2 locaties worden tentoongesteld. Tip van dit jaar: geniet tijdens deze gezellige ronde bij één van onze horeca-deelnemers van een buitengewoon lekker kopje koffie of lunch.

Full Moon Siepel Blues Festival

Houd je van Blues en gezelligheid? Noteer dan het Full Moon Siepel Blues Festival alvast in je agenda. Op zaterdag 24 november as wordt het jaarlijkse blues festival weer georganiseerd in Dwingeloo.

Deelnemende bedrijven zijn Fletcher Landhotel de Borken, Grand Café de Brink, 't Hof van Dwingeloo, Restaurant Onder de Eiken, Hotel de Drift, Hotel & Restaurant Wesseling, Pannenkoeken en Grill Restaurant de Zaagkoele, Café Restaurant de Riete. 

Binnenkort méér informatie over het Full Moon Siepel Blues Festival 

Shakespeare, wintervoorstellingen in het Globetheater

Ook dit jaar staan er weer een aantal voorstellingen op het programma in het indrukwekkende Globetheater. Dankzij dit prachtige theater met glazen dak is het sinds 2016 ook mogelijk om in de winter een voorstelling bij te wonen: