Bezoek de Keramiekmarkt Dwingeloo 2020 virtueel

De Keramiekmarkt Noord-Nederland, die jaarlijks op Hemelvaartsdag in Dwingeloo wordt gehouden, gaat virtueel. Dat hebben het bestuur en de werkgroep besloten. De organisatie is aangeslagen door het moeten afblazen van dit grootse, jaarlijks terugkerende, evenement. Presenteren er steeds op Hemel-
vaartsdag zo'n 95 keramisten zo mooi mogelijk hun werk, is er livemuziek en veel gezelligheid, op 21 mei zal de grote brink er verlaten bijliggen.

Keramiekmarkt Dwingeloo gaat virtueel

Ook voor de reeds geselecteerde keramisten was de mededeling een domper. Mels Boom, een van de vaste kramers op de markt in Dwingeloo, schrijft in het onafhankelijke digitale keramiekmagazine 'de Kleine K': „Kunstenaars verliezen omzet, markten en musea ontvangen geen bezoekers en galeries missen provisie. Daar kunnen we wat aan doen”, liet Boom weten. „We kunnen de Keramiekmarkt Noord-Nederland Dwingeloo virtueel maken.”

En zo geschiedde. Met grote inzet van het bestuur en de werkgroep en de voor 2020 geselecteerde keramisten, maakte Mels Boom de markt virtueel. Deze is te bekijken op www.deKleineK.nl. Bij Inspiratiemomenten is de virtuele keramiekmarkt Dwingeloo te vinden. Door op de foto van het werk van een bepaalde keramist te klikken bezoekt men de website van de kunstenaar en kan men desgewenst een aankoop doen. Bestuur en werkgroep kijken uit naar volgend jaar als het door duizenden belangstellenden bezochte evenement wel door kan gaan. Zij beraden zich op dit moment over de uitnodiging daarvoor van de voor dit jaar selecteerde keramisten voor 2021.

Hopelijk wordt het volgend jaar weer net zo gezellig als in het onderstaande filmpje van een eerder gehouden keramiekmarkt in Dwingeloo.