Beleef de wintermaanden in het Globetheater in Diever

Naast het openluchttheater heeft het beroemde Shakespearedorp Diever nu ook een heus Globe theater gekregen.

 

 

 

Op verschillende data in de maand februari 2018 wordt het prachtige "Midzomernachtdroom" gespeeld in het Globe theater.

Maar ook de voorstelling "Zalige Vrouwtjes" wordt in de maand maart weer twee keer gespeeld. Dit is een muzikale komedie voor het hele gezin op basis van The Merry Wives of Windsor van William Shakespeare.

Beleef jij het mee? Ga hier dan snel naar de agenda!!

Roemruchte naam: The Globe

De naam Globe Theatre is onlosmakelijk verbonden met die van William Shakespeare. Het oorspronkelijke Globe Theatre werd rond 1599 gebouwd in het Londense Bankside toen koningin Elizabeth I op de troon zat.
In de Globe werden diverse voorstellingen van Shakespeare voor de eerste keer gespeeld door het toneelgezelschap van de Lord Chamberlain’s Men. De Globe was, zeker in die tijd, een immens gebouw met een diameter van zo’n dertig meter. De dakloze, drie verdiepingen hoge constructie bood namelijk plaats aan maar liefst zo’n 3.000 toeschouwers.
In 1645 werd het inmiddels vervallen gebouw, dat na een brand in 1613 herbouwd was, gesloopt. Eind jaren negentig had de Amerikaanse acteur en regisseur Sam Wanamaker de droom om de Globe weer volledig te reconstrueren. Op enkele honderden meters van de oorspronkelijk locatie werd een replica van het gebouw opgetrokken, nu Shakespeare’s Globe genoemd. Helaas overleed Wanamaker vier jaar voordat het gebouw in 1997 opgeleverd werd.
En nu is er weer een Globe Theater bij. Uiteraard is het Globe Theater in Diever heel wat bescheidener qua opzet, maar de basis is wel gelijk. Een rond gebouw waar het publiek zowel in het midden van de zaal, als op de rondom lopende balkons kan zitten en staan.