Beleef de Ruimte bij een aantal enthousiaste Dwingeler bedrijven en organisaties

categorie: Dwingeloo, Dwingeloo Radiotelescoop, Duisternis & Sterren


Beleef de Ruimte

Samenwerkingsgroep Beleef de Ruimte bestaat uit een aantal enthousiaste Dwingeler bedrijven en organisaties die Dwingeloo op de kaart willen zetten als dorp waar je de ruimte écht kan beleven.

Het beleven van de ruimte is hierin tweeledig: de ruimte als in de prachtige heldere sterrenhemel welke je in ons gebied nog aantreft (zeer uniek!) en de ruimte die men ervaart in Nationale Park Dwingelderveld.

Initiatiefnemers zijn B&B de Ster van Dwingeloo, RCN Vakantiepark de Noordster, Camping Torentjeshoek, Camping Olde Bargen en Vakantiepark Zonnetij i.s.m. Astron (Science Hub Dwingeloo), CAMRAS en IVN.

Inmiddels hebben de initiatiefnemers, samen met een hele groep vrijwilligers van de diverse TIP-kantoren van gemeente Westerveld al een cursus gekregen van CAMRAS. Op deze manier kunnen zij de toeristen en bezoekers aan Dwingeloo nóg beter te woord staan en hen vertellen over de unieke ligging in Nationaal Park Dwingelderveld.

De samenwerkingsgroep is daarnaast druk bezig met de ontwikkeling van diverse initiatieven en arrangementen. Zo is er een wandelroute in de vorm van een ster uitgestippeld met vijf routes van ongeveer 20 kilometer, elk vertrekkend en aankomend in Dwingeloo. Op dit moment wordt een wandelrouteboekje gerealiseerd met een omschrijving van de vijf routes, informatie over de omgeving en interessante punten die de wandelaar onderweg tegenkomt. Zeer binnenkort volgt hierover meer informatie!