Beleef bewust de Drentse Fietspruverij

Tijdens deze 'maand van de voeding' komt de Drentse Fietspruverij met een nieuw uniek concept op 29, 30 en 31 maart.

Een evenwichtige route waarbij men met een bewust en goed gevoel van punt naar punt fietst. Het doel is om net zo veel of meer calorieën te verbranden dan wordt genuttigd.


Deze fietstocht van 32 km. kost € 24,95 p.p. en gaat door verschillende dorpen, door prachtige natuur, langs historische monumenten, langs ateliers met tussendoor welverdiende pauzes bij de deelnemende bedrijven.

Bij de Wapser Herberg in Wapse, de Tippe in Vledder, Grenzeloos en Zo in Doldersum en Landhotel Diever geniet u van heerlijke gezonde 'pruverijen', welke inbegrepen zijn in het arrangement.

Deze 'pruverijen' zijn een verrassing, maar dieetwensen kunnen bij de reservering doorgegeven worden.

Reserveren kan via info(@)fietsproeverij.nl of 0521-551278.

Er kan worden gestart bij de Wapser Herberg, Ten Darperweg 104, in Wapse vanaf 11:00 uur. Fietsen kunnen gehuurd worden tegen een meerprijs.

                

Drents-Friese Wold route - 32 km.

Bij de Drents-Friese Wold route wordt er gestart bij de Wapser Herberg. Daarna wordt de route vervolgd naar de Tippe, Grenzeloos en Zo en Landhotel Diever. Onderweg fiets je door het Drents-Friese Wold en langs verschillende monumenten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Nationaalpark het Drents Friese Wold
Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuur-
gebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park.
Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuur-
gebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Historie en cultuur
Onderweg komt u verschillende culturele en historische punten tegen.
Zo fietst u langs een hunebed, oude schultehuizen en het armenhuis in Diever. Er zijn ook een aantal monumenten en gebouwen wat ons herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, zoals de voormalige barakken in Vledder (met kijkdoosmuseum), het oorlogsmonument in Doldersum en het onderduikers-
hol in Diever

Ga voor meer informatie naar www.fietsproeverij.nl.