Spelen, klimmen en zandkastelen bouwen

Jonge avonturiers zijn in het nationale park van Drenthe helemaal op hun plek! Want hier kun je rennen op de hei, speurtochten doen in het bos en de grootste zandkastelen bouwen.

Er zijn hartstikke leuke kinderroutes uitgezet, waar je spelend door het bos holt en lekker kunt klimmen en klauteren. Ook de hunebedden zijn natuurlijk razend interessant. Hoe zouden onze verre voorouders die grote stenen op elkaar hebben gestapeld?

Waterpret

Je vindt hier niet alleen hei en bos: er is ook meer dan genoeg water. Dus ga je op warme zomerdagen gewoon naar een van de prachtige zwembaden in de buurt. Je vindt ze in Dwingeloo, Havelte en Vledder. Daar kun je spetteren en spatteren en met het hele gezin van de waterglijbaan. Voor je een nieuwe duik neemt, speel je lekker een potje beach volleybal en ga je los op de trampoline. IJsje tussendoor nog, misschien?
In de directe omgeving zijn bovendien mooie natuurzwemplassen, midden in het bos. Struinend door het groen kom je ze zomaar ineens tegen. Dus neem je handdoek mee als je hier een boswandeling maakt!

Regent het? Een goed moment om een dagje overdekt te spelen: bij Ballorig bijvoorbeeld, in Meppel, Assen of Emmen.