Dagje uit

Filter

Filter

Toegangsprijs regulier

Lijst

Kaart

  • 1 Tuinen & Regioproducten in deze buurt
  • Tuinen & Regioproducten
Beeldentuin en Galerie 'Expositie Beeldschoon'

Tuinen & Regioproducten

Streekproducten en mooie tuinen - je vindt ze in het nationale park van Drenthe, waar nog de ruimte is.

Houd je van bijzondere tuinen? In het nationale park van Drenthe zijn prachtige modeltuinen te bezichtigen. De modeltuinen van Harrie Boerhof zijn indrukwekkend en uitgestrekt en je ziet er tal van fraaie voorbeelden: van Japanse tuinen tot boerentuinen. Een inspirerende plek voor tuinliefhebbers en tuinierfanaten!

Bij Wijngoed Havelte wordt Drentse wijn gemaakt! Het is een mooie ervaring om eens aan een rondleiding met wijnproeverij mee te doen bij een van de weinige wijngaarden in Noord-Nederland.

Ontdek het ‘Struunpad’ op de Fruithof in Frederiksoord. Het bijzondere pad slingert door de verschillende boomgaarden waar meer dan 800 oude fruitrassen staan. De Fruithof bevat dan ook de grootste collectie oude fruitrassen van West-Europa. Het zijn voornamelijk appelbomen, maar er staan ook peren- en pruimenbomen.
Blikvanger langs het pad is de ‘beestentoren’. Hierin kunnen wilde bijen en andere insecten zich vestigen, die belangrijk zijn voor de bestuiving van het fruit. Voor de honingbijen is een bijenstal gerealiseerd. In de boomgaard is een ‘hoogzitter’ geplaatst. Op die manier krijgen bezoekers een verrassend uitzicht op de fruitbomen.
Het Struunpad zal vanaf 29 juli tot eind oktober elke zondagmiddag open zijn tussen 13.00 en 16.00 uur.

Beeldentuin en Galerie 'Expositie Beeldschoon'