Info

Museum Vledder

Brink 1 Vledder

Het voormalige gemeentehuis van Vledder biedt sinds 1998 onderdak aan de museums voor Valse Kunst, Hedendaagse Glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst, met buiten nog een Beeldentuin. Ervaar de vermakelijke gratis rondleidingen. Deskundige rondleiders vertellen het, met een knipoog. Er is maar één Museum Valse Kunst in de wereld en dat staat dus in Zuidwest Drenthe in het fraaie brinkdorp Vledder. De collectie hedendaagse Glaskunst richt zich voornamelijk op Europese glaskunst na 1945 en is naast de Valse Kunst in een eigen expositieruimte te bezichtigen. De verzameling is geconcentreerd op werk uit Nederland, Frankrijk, Italië, Polen en de Scandinavische landen. Tenslotte een zaal met Noord- Nederlandse schilderijen, een expositiezaal met wisselende tentoonstellingen, een museumwinkel en voor de inwendige mens de gelegenheid om in de bibliotheek of buiten op het terras nog wat te nuttigen. Voor de kinderen is en een eigen Kinderatelier, waar ze hun eigen (valse) kunst kunnen maken.

Informatie over Museum Vledder

Omschrijving van deze voorziening/object of (bedrijfs)activiteit Drie Museums voor de prijs van één Dat zijn het Museum voor Valse Kunst, het Museum voor moderne Glaskunst, en het Museum voor Noord-Nederlandse kunst onder één dak in het voormalige gemeentehuis van Vledder. ‘Musea’ is veel te Latijn, dus gewoon 'Museums' Vledder. Het zijn alle drie geen Louvres, maar het Valse Kunst gedeelte is het grootst en ook het leukst: de Nachtwacht en de Mona Lisa hangen hier zonder toezicht samen op een zaal. Je mag gerust gaan zitten op de 2 Rietveldstoelen, of de "Denker" van Rodin even aanraken. Verder een opmerkelijke verzameling Valse Kunst van meestervervalsers Han van Meegeren en Geert Jan Jansen. Ervaar de vermakelijke gratis rondleidingen. Deskundige rondleiders vertellen het, met een knipoog. Er is maar één Museum Valse Kunst in de wereld en dat staat dus in Zuidwest Drenthe in het fraaie brinkdorp Vledder. De collectie hedendaagse Glaskunst richt zich voornamelijk op Europese glaskunst na 1945 en is naast de Valse Kunst in een eigen expositieruimte te bezichtigen. De verzameling is geconcentreerd op werk uit Nederland, Frankrijk, Italië, Polen en de Scandinavische landen. Tenslotte een zaal met Noord- Nederlandse schilderijen, een expositiezaal met wisselende tentoonstellingen, een museumwinkel en voor de inwendige mens de gelegenheid om in de bibliotheek of buiten op het terras nog wat te nuttigen. Voor de kinderen is en een eigen Kinderatelier, waar ze hun eigen (valse) kunst kunnen maken.
description Chinees glas
description Botero
description Rodin
description Mona Lisa
description Meisje met parel
description Moderne glaskunst
Prijslijst pagina http://museums-vledder.nl
Doelgroep (leeftijd) Kinderen
Tieners
Vrienden
Partners
Families
Senioren
Groepen
Toegangsprijs regulier 5 tot 10 euro
Indoor/outdoor Geheel overdekt
Diversen Kindvriendelijk
Rondleidingen mogelijk
Arrangementen
Souvenirswinkel
Restaurant aanwezig
Eigen etenswaar toegestaan
Kluisjes (opbergen waardevolle spullen)
Type museum Beeldende kunst museum
Diversen Rondleiding mogelijk
Opmerkingen openingstijden Nov - dec: alleen weekeinden en feestdagen Jan - feb - mrt: gesloten Kijk altijd voor actuele tijden op website: www.museums-vledder.nl
Openingstijden woensdag 11:00 uur - 17:00 uur
donderdag 11:00 uur - 17:00 uur
vrijdag 11:00 uur - 17:00 uur
zaterdag 11:00 uur - 17:00 uur
zondag 11:00 uur - 17:00 uur
Betalingsmogelijkheden Contant
Pin/Maestro
Aanpassingen mindervaliden Drempels lager dan 2 cm
Mindervalidetoilet
Gehandicaptenparkeerplaats (< 0,2 km)
Geleide- en hulphonden toegestaan
Nooduitgangen zijn obstakelvrij

Foto/Film

  • Chinees glas
  • Botero
  • Rodin
  • Mona Lisa
  • Meisje met parel
  • Moderne glaskunst

Op de kaart

Adresgegevens

Brink 1 8381 BE Vledder
Telefoonnummer 0521383352