Musea, monumenten en kunst in Drenthe

Het nationale park van Drenthe is vol bijzondere cultuurschatten en historische rijkdommen. Ervaar het zelf in de musea, de galeries en de ambachtelijke bedrijven. Of gewoon buiten, lopend langs hunebedden, grafheuvels en statige monumentale panden.

Ook de middeleeuwse brinken in de brinkdorpen maken deel uit van het cultureel erfgoed dat Het nationale park van Drenthe zo bijzonder maakt. In de dorpen vind je bovendien leuke galeries en musea. Er is een archeologisch museum, een museum voor valse kunst, moderne glaskunst en moderne Noord-Nederlandse kunst en zelfs een Zeemuseum!

Avondje theater?

Het Shakespearetheater aan de rand van het Drents-Friese Woud bij Diever is een begrip. Duizenden mensen uit het hele land bezoeken er de Shakespeare openluchtvoorstellingen. Ook in het bostheater van Havelte worden veel voorstellingen gespeeld. Het is een sensatie om naar een theaterstuk te kijken midden in de natuur. De sfeer is bijna niet te omschrijven, die moet je zelf ervaren – dus boek vast tickets voor een mooi optreden in de buitenlucht!

Cultuur proeven in het nationale park van Drenthe

Het nationale park van Drenthe heeft op cultureel gebied veel te bieden: of je nu een mooi atelier wilt bezoeken of de schaapskooi. Bekijk zelf wat er zoal mogelijk is en kies je favoriete culturele uitstapje.