Musea, monumentale bezienswaardigheden zoals hunebedden, en theater in Drenthe

Het nationale park van Drenthe biedt veel mogelijkheden om de bijzondere cultuurschatten eens te ontdekken. Voor een geslaagd cultureel uitstapje is het prima vertoeven in Het nationale park van Drenthe. De grote historische rijkdom is terug te vinden in de musea, monumentale bezienswaardigheden en andere ambachtelijke bedrijven. Daarnaast is een bezoek aan één van de galerieën die het gebied rijk is ook de moeite waard.

Hunebedden in Het nationale park van Drenthe

Het nationale park van Drenthe telt twee bijzondere hunebedden. Het twee na grootste hunebed van Nederland vind je in Havelte. Het andere hunebed is te vinden in de omgeving van Diever. Ontdek de rijke geschiedenis over deze hunebedden zelf maar eens door een bezoek te brengen aan het Holtingerveld in Havelte of breng een bezoek aan Diever.

Avondje theater?

Proef de sfeer eens in het Shakespeartheater aan de rand van het Drents-Friese Woud. Of neem eens een kijkje bij het bostheater in Havelte? In de zomermaanden worden de openluchttheaters in ons gebied druk bezocht om een bijzonder theaterstuk midden in de natuur te aanschouwen. Het shakespearetheater staat al sinds jaar en dag hoog op de lijst van landelijke culturele uitjes.

Ontdek de culturele mogelijkheden in
Het nationale park van Drenthe zelf!

Het nationale park van Drenthe heeft op cultureel gebied veel te bieden. Bekijk daarom zelf welke mogelijkheden er zijn en kies je favoriete culturele uitstapje.