Expositie Jan Velthuis en Riny Bus in Museums Vledder

Expositie Jan Velthuis en Riny Bus van 28 september 2019 t/m 5 januari 2020.

Kunstenaarsechtpaar Jan Velthuis en Riny Bus uit Giethoorn exposeren aquarellen. Jan schildert vooral landschappen met water, terwijl Riny inspiratie vindt in haar dagelijkse omgeving.

Vanaf 28 september exposeert het kunstenaarsechtpaar uit Giethoorn in het Museum Valse Kunst te Vledder. Zij zijn beiden o.a. lid van de Noordelijke Aquarellisten. In zijn krachtige aquarellen verbeeldt Jan Velthuis vooral zijn liefde voor het water en het landschap eromheen: het wad, de wolken, de havens en schepen. Zijn schilderijen zijn opgebouwd met grote, forse penseelstreken.

Riny Bus vindt haar inspiratie vooral in haar dagelijkse omgeving, in hoekjes in het interieur, maar ook buiten, in de havens. Voor haar staan licht en sfeer centraal, en daarvoor wordt er soms eindeloos ‘gespeeld’ met water en verf.

Opening van de expositie is 28 september om 16:00 uur.
U bent van harte welkom de opening bij te wonen.

        Museums Vledder - "Vals" en "Echt" onder één dak

Het voormalige gemeentehuis van Vledder biedt sinds 1998 onderdak aan de museums voor Valse Kunst, Hedendaagse Glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst, met buiten nog een Beeldentuin.

Is het echt of vals?
Die vraag komt voortdurend op als je ronddwaalt tussen de valse kunst.
De Nachtwacht en de Mona Lisa hangen hier zonder toezicht samen op een zaal. Je mag gerust gaan zitten op de 2 Rietveldstoelen, of de "Denker" van Rodin even aanraken. Verder een opmerkelijke verzameling valse kunst van meestervervalsers Han van Meegeren en Geert Jan Jansen.Museums Vledder
Brink 1
8381 BE Vledder.
www.museums-vledder.nl