OERwandeling rond de Havelterberg

Datum: 26-06-2021
Tijd: 14:00
Locatie: Informatiecentrum Holtingerveld, Havelte


        Het OERmuseum organiseert OER-
        wandelingen rond de Havelterberg

Start om 14:00 uur bij het informatiecentrum van de toegangspoort Holtingerveld (Tourist Info), Helomaweg 18 te Havelte.

Onder leiding van een gids krijg je tijdens een wandeling van ca. 2 uur uitleg over het ontstaan van het landschap en het leven van de OERbewoners van onze regio. De excursie voert je onder meer over de adembenemend mooie Havelterberg, een aardkundig monument uit de een na laatste ijstijd, langs groepen grafheuvels en prachtige hunebedden. Daarnaast zie je in het gebied nog diverse sporen van de Tweede Wereldoorlog, zoals bomkraters, hangars en een landingsbaan. Op deze historische plekken ontwikkelen zich bijzondere natuurwaarden. De OERwandeling op de Havelterberg begint en eindigt bij het informatiecentrum “Toegangspoort Holtingerveld”

De toegangspoort vindt u net ten noorden van Havelte aan de doorgaande weg richting Wapse-Frederiksoord-Vledder. Er is een groot en gratis parkeerterrein.
De gids van het museum wacht de groep op bij het Informatiecentrum (Tourist Info).

De kosten zijn € 5,00 p.p. (kinderen betalen € 4,00), graag ter plaatse aan de gids te voldoen met gepast geld. 
U kunt zich aanmelden via wandelingen@oermuseum.nl onder vermelding van "Oerwandeling Havelterberg". Gewoon langskomen kan ook, maar vol is vol ...

Zaterdag 26 juni 2021 van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Ga voor uitgebreide informatie naar www.oermuseum.nl

Informatiecentrum Holtingerveld (Tourist Info)
Van Helomaweg 18
7971 PX Havelte