Oerwandeling Diever

Datum: 21-04-2018
Tijd: 14:00
Locatie: OERmuseum West-Drenthe, Diever


De wandeling start en eindigt bij het OERmuseum op de Brink nr. 7 in Diever.

             Zaterdag 21 april 2018 van 14.00 uur tot 16.00 uur.

We lopen door het oude dorp naar het hunebed aan de Groningerweg.
Daar vandaan gaan we naar de locatie van de door professor van Giffen opgegraven steenkist en zien we een grafheuvel. We vervolgen onze weg over het landgoed De Heezeberg met prachtige stuwwallen en komen via de es in het oude dorp terug. Voor een geringe meerprijs kunt u de wandeling combineren met een bezoek aan het museum. De wandeling is ook geschikt voor kinderen vanaf groep 8. 

U komt veel te weten over het ontstaan van het land zoals u het nu ziet, enerzijds door de natuur gevormd, anderzijds door de mens veranderd … En natuurlijk ziet u de bijzondere nalatenschappen uit de prehistorie. De gids zal u er alles over vertellen. 

De wandeling duurt ca. twee uur.
De kosten zijn € 4,-- p.p. voor volwassenen en € 3,-- p.p. voor kinderen vanaf 6 jaar, graag ter plaatse aan de gids te voldoen met gepast geld. Combikaartjes (wandeling en bezoek museum) kosten respectievelijk € 6,50 p.p.voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen.
De groepsgrootte is maximaal 25 personen.
U kunt zich aanmelden wandelingen@oermuseum.nl onder vermelding van “OERwandeling Diever”. U kunt ook gewoon langskomen, maar vol is vol …

Ga voor uitgebreide informatie naar www.oermuseum.nl.

OERmuseum
Brink 7
7981 BZ Diever