Holtinger Benefiet Schaapskooi MTB tocht

Datum: 15-12-2019
Tijd: 09:00
Locatie: Toegangspoort Holtingerveld, Havelte

 

Derde Holtinger Benefiet Schaapskooi
MTB tocht.

 

Als MTB vereniging Havelte e.o. doen we zo af en toe iets voor een goed doel. De Holtinger Schaapskudde bestaat al jaren en moet het voornamelijk hebben van inkomsten/middelen van de terreineigenaren voor de begrazing, sponsoren, donateurs en giften. Een extraatje dit jaar is altijd welkom.
In de afgelopen twintig jaar hebben wij reeds twee keer eerder gefietst voor de schapen. Een keer in de kerstvakantie (super koud en glad) en één keer op een zondag (slecht weer). Omdat we het leuk vinden iets terug te doen voor de beheerders van onze heide, de schapen, hebben we dit opgepakt. We fietsen voor een speciaal doel: het realiseren van een nieuwe ontvangst-
ruimte en berging nabij de kooi.

Op Zondag 15 december 's morgens is het zover. We hebben dit keer als startlocatie de Schaapskooi bij het steunpunt aan de Van Helomaweg. Dichtbij is een parkeerplaats, zodat we voldoende ruimte hebben om het rijdende staal te kunnen parkeren. De plek is ideaal voor de verbindingen in het veld. We leggen twee lussen aan van ongeveer 20 kilometer.

We bieden aan een toertocht van 20, 40 en 60 kilometer. Als de deelnemers twee rondjes hebben gehad kunnen ze de eerste nogmaals fietsen. De route is zowel in het Holtingerveld als een rondje Havelte. Het geheel eindigt rond de klok van 13:00 uur.

Voor de deelnemers is er veel te eten en te drinken.
Aangeboden door AH ABE uit Havelte.

Start: 9.00 uur tot 10:00 uur (13.00 uur einde).

Afstand: 20, 40 of 60 kilometer.
Inschrijven: In de Schaapskooi (Scan & Co).
Kosten: minimaal € 5,00. Kinderen (tot 16 jr.) onder begeleiding gratis!
Verzorging: EHBO, eten en drinken aanwezig!
Informatie: www.mtbhavelte.nl.

Locatie:
Toegangspoort Holtingerveld,
Van Helomaweg 18
7971 PX Havelte