Havelter Survivalrun 2019

Datum: 12-05-2019
Tijd: 09:30
Locatie: Havelte

 

Wat is een Survivalrun?
Tijdens een survivalrun loop je een parcours dat dwars door al het denkbare terrein gaat. Al hardlopend is het de bedoeling om allerlei hindernissen te overwinnen. Er zijn natuurlijke hindernissen zoals slootdoorwadingen, of een modderig terrein. Verder worden er op het parcours touwhindernissen gebouwd die op een bepaalde manier moeten worden overwonnen. Een swing-over of apenhang kom je zeker tegen tijdens de survivalrun.

Tijdens de run draagt iedere deelnemer een rood armbandje. Als een hindernis niet lukt dan wordt het bandje door de jury-leden van de hindernis afgenomen en levert straftijd op. Elke hindernis mag wel zo vaak geprobeerd worden als je wilt, want finishen met het armbandje is natuurlijk het doel.

Categorieën
Om de run voor iedereen leuk te houden zijn er vier verschillende afstanden. De Jeugd Survivalrun (JSR) categorieën zijn alleen toegankelijk voor licentiehouders van de Survival Bond Nederland.

JSR 8-9

Voor 8 & 9 jarigen is er dit jaar weer de mogelijkheid om deel te nemen aan de JSR 8-9. Voor deelname aan deze klasse is lidmaatschap van de Survival Bond Nederland verplicht.

4,5 km
Dit is de afstand voor de jeugd tussen 10 en 18 jaar van zowel het basis als voortgezet onderwijs. Hindernissen zijn niet hoger dan 2,5 m. Deelnemen kan individueel en als koppel van twee personen.

Ook de ouder-kindrun gaat over deze afstand. Dit is een koppelrun waarbij zowel ouder als kind (vanaf 8 jaar) het hele parcours samen moeten volbrengen.

6,5 km, JSR 12-14, JSR 10-11
Voor het voortgezet onderwijs is het ook mogelijk om de 6,5 km te lopen. Deelnemen kan individueel of als koppel van twee personen.

Voor de volwassenen is deze afstand individueel of als koppel te doen.

Deze run is goed te doen voor de beginnende survivalatleet. De hindernissen zijn niet hoger dan 2,5 m, maar een basistechniek is wel nodig.

6,5 km zwaar, JSR 15-17
Ben je een gevorderde volwassen survivalrunner dan is de 6,5 km zwaar het meest uitdagend. Deelnemen kan individueel of als koppel. Let wel, conditie alleen is niet genoeg. De hindernissen gaan tot 4m hoog en een goede survivalruntechniek is nodig om de run veilig en met behoud van bandje uit te lopen!

Voor de volwassenen telt de 6,5 km zwaar mee als kwalificatierun.

Ga voor alle informatie naar survivalchallengehavelte.nl.