Brinklopen 2020

Datum: 18-08-2020
Tijd: 19:30
Locatie: RSG Stad en Esch, Diever


Ook dit jaar organiseert de Stichting Sport Promotie Diever i.s.m. SV Friesland weer de jaarlijkse Brinklopen in Diever.

Elke dinsdagavond in juli en augustus kunt u deelnemen aan dit steeds maar groeiende evenement, waarbij een zeer ontspannen en gezellige sfeer heerst.  

U kunt bij de Brinklopen de volgende afstanden lopen: 2,5 / 5 of 10 km.
Inschrijven kan vanaf 18.00 uur bij RSG Stad en Esch, Westeres 7, 7981BC Diever.
Hier is ook kleed/douchegelegenheid en een ruim parkeerterrein.
Het is 500 meter lopen naar de start op de Brink.

Datum: Dinsdag 18 augustus 2020.
Start: op de Brink om 19.30 uur.

De organisatie is in handen van de Stichting Sport Promotie Diever in samenwerking met de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik en onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie.

De route is 1250 meter met start en finish op de brink. Er is keuze uit drie afstanden 2½ km, 5 km en 10 km. Het is dus ronden lopen over veelal klinkers en bochtenwerk, maar dat deert de lopers niet. Bij iedere doorkomst staan de vrijwilligers klaar met drinken en sponzen en doet Jan Kooistra verslag. De tijdjury noteert de finishtijden en die uitslag staat dan op de site www.dieversportief.nl. Hierop komen ook de verslagen en fotoreportages. Prijzen zijn er te winnen voor wie de meeste brinklopen meedoet en wint.
De brink wordt vrij gehouden voor de lopers en verkeersregelaars zorgen er voor dat als er auto’s de wijk in moeten deze niet de deelnemers in problemen brengen.

Voor € 2,50 kan men zich aanmelden voor deze brinklopen, de jeugd betaalt zelfs nog minder. Wie een medaille wil kan die na afloop kopen maar de meesten, rond de 80%, hoeft geen herinnering en loopt liever mee voor de organisatiekosten

Ga voor alle informatie naar www.dieversportief.nl.