Corso Frederiksoord 2019 met het thema "Feest"

Datum: 14-09-2019
Tijd: 13:30
Locatie: Frederiksoord

 

Op 14 en 15 september staat Frederiksoord in het teken van het 59ste Floraliacorso.    ‘Feest’ is het thema van het corso 2019.

De corsowagens worden hoofdzakelijk geprikt met dahlia’s. Afhankelijk van de grootte van een corsowagen kan dit variëren tussen de 40.000 en 80.000 dahlia’s. Dit jaar doen twaalf corsogroepen mee. Ook de mozaïeken, die in de verschillende dorpen zijn opgesteld, zijn met dahlia’s geprikt.

De rondgang op zaterdag 14 september start om 13.30 uur met het Kinder-
corso. Het avondcorso start om 20.00 uur.
Op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur spelen alle activiteiten zich af in De Tuinen.

De Rondgang

13.30 – 14.00 uur
Het Kindercorso start vanaf de huisartsenpraktijk bij rotonde Frederiksoord. De kinderen lopen onder muzikale begeleiding van de Lendebloazers uit Wolvega over de Majoor van Swietenlaan, slaan af de Burg. Wynoldyweg in (tegenover hotel Frederiksoord) en lopen door tot de Molenlaan. Bij de Molenlaan wachten de corsowagens en de feeënwagen die hier door het Kindercorso opgehaald worden.

14.00 – 16.00 uur
Het Kindercorso loopt terug over de Wynoldyweg en de Majoor van Swietenlaan, nu gevolgd door de feeënwagen en de corsowagens.
De rondgang is onder muzikale begeleiding van diverse muziekkorpsen, waaronder showband Oerterp uit Ureterp, Fanfarekorps Irene uit Hasselt en Harmonieorkest uit Noordenveld. De corsowagens zijn omringd door vele figuranten, prachtig verkleed en geschminkt; sommigen maken er een heus straattheater van en schuwen niet om het publiek erbij te betrekken. Het Kindercorso verlaat vervolgens het parcours, terwijl de corsowagens hun route vervolgen via de Graaf van Limburg Stirumlaan, de Molenlaan en de Wynoldyweg. Deze route wordt twee keer gereden.

Na afloop van de rondgang bent u van harte welkom in de feesttent bij De Tuinen om nog even samen na te genieten. In de feesttent is er muziek van dj Marthijn Teunissen. Op het parkeerterrein van De Tuinen bevindt zich ook de kermis.

Ga voor alle informatie en de laatste ontwikkelingen naar
corsofrederiksoord.nl en facebook.com/corsofrederiksoord.

Impressie van het corso 2018

In het corsoweekend zijn de straten en tuinen ‘s avonds sfeervol verlicht. Een speciale mozaïekroute voert u langs alle opgestelde mozaïekborden. Ook de scholen uit de regio prikken mozaïekborden evenals Hoeve Boschoord en Noorderbrug. Deze borden staan tijdens het Floraliacorso op het corsoterrein bij ‘De Tuinen’.