Avondcorso Frederiksoord 2019 met het thema "Feest"

Datum: 14-09-2019
Tijd: 20:00
Locatie: Frederiksoord

 

Op 14 en 15 september staat Frederiksoord in het teken van het 59ste Floraliacorso.    ‘Feest’ is het thema van het corso 2019.

De corsowagens worden hoofdzakelijk geprikt met dahlia’s. Afhankelijk van de grootte van een corsowagen kan dit variëren tussen de 40.000 en 80.000 dahlia’s. Dit jaar doen twaalf corsogroepen mee. Ook de mozaïeken, die in de verschillende dorpen zijn opgesteld, zijn met dahlia’s geprikt.

De rondgang op zaterdag 14 september start om 13.30 uur met het Kinder-
corso. Het avondcorso start om 20.00 uur.
Op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur spelen alle activiteiten zich af in De Tuinen.

Avondcorso

Vanwege slechte weersomstandigheden in 2017 werden we gedwongen het avondcorso te verplaatsen van De Tuinen naar de weg (dezelfde route als het middagcorso). Dit vergde enige organisatie, flexibiliteit en samenwerking met diverse partijen, maar met succes. Ook dit jaar vindt het Avondcorso op de weg plaats met muzikale begeleiding van De Woudklank uit Noordwolde.

Het avondcorso start om 20.00 uur (of eigenlijk wanneer het donker genoeg is).

Tegenover Logement Frederiksoord heeft restaurant De Tippe een terras ingericht waar u ook ‘s avonds terecht kunt voor een drankje.

Ga voor alle informatie, en de laatste ontwikkelingen naar
corsofrederiksoord.nl en facebook.com/corsofrederiksoord.

Om een beeld te krijgen van het avondcorso kunt u hieronder een filmpje bekijken van Jan Menger.

In het corsoweekend zijn de straten en tuinen ‘s avonds sfeervol verlicht. Een speciale mozaïekroute voert u langs alle opgestelde mozaïekborden. Ook de scholen uit de regio prikken mozaïekborden evenals Hoeve Boschoord en Noorderbrug. Deze borden staan tijdens het Floraliacorso op het corsoterrein bij ‘De Tuinen’.