Pick'n'Shovel Church Tour 2019

Datum: 13-10-2019
Tijd: 14:00
Locatie: Koloniekerkje, Wilhelminaoord


       Roots Music in the Church Tour 2019

               

The Ol'time Rootsband Pick'n'Shovel toert in 2019 langs oude kerken in het noorden.

In een intieme setting brengt de band uit het noorden van Nederland, muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten ter gehore. Allerlei soorten bluegrass en roots nummers passeren de revue, zoals worksongs en traditionals, eigen werk en covers. Gebruik makend van onder andere close harmony zang, mondharmonica, concertina, gitaren, banjo, bas en drums, weet de band vol energie, warmte en enthousiasme van elk optreden een feestje te maken.

Op naar het zuiden
De vijf bandleden zijn ervaren muzikanten met wortels in diverse stijlen, zoals country, blues, klezmer, zydeco en pop. De instrumenten, bestaande uit onder meer dobrogitaar, banjo, mandoline, contrabas, concertina, washboard en mondharmonica, zorgen voor een authentieke, rauwe roots sound. De lead vocals worden afwisselend door de bandleden verzorgd.
En dat alles op een bedje van mooie close harmony zangpartijen. 

Programma
Het repertoire bestaat uit traditionals zoals Man of Constant Sorrow, This Train is bound for glory en Will the Circle be unbroken. Ook spelen zij eigen werk in de roots traditie en verbluegrasste versies van bekende songs.
Kom naar dit unieke en intieme concert met onvervalste rootsmuziek en mooie verhalen over het leven.

Wanneer:
Zondag 13 oktober 2019 van 14.00 uur - 16.00 uur.

Ga voor kaarten en meer informatie naar www.koloniekerkje.nl of www.picknshovel.nl.

Locatie:
Het Koloniekerkje
Koningin Wilhelminalaan 53
8484 GG Wilhelminaoord